Darko Mladić: “Očigledno je da se ruši Dejtonski sporazum. I da se oduzeto – vrati Republici Srpskoj”

Darko Mladić, sin ratnog zločinca Ratka Mladića, govorio je za Srnu povodom godišnjice potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

I da se konačno svi posvetimo razvoju, miru i radu, a ne nastavljanju ratovanja drugim sredstvima – izjavio je Mladić.

Međutim, nažalost, pod uticajem, prije svega NATO zemalja, očigledno je da se ruši Dejtonski sporazum od samog njegovog nastanka i da mu nije ni data šansa da profunkcioniše onako kako je bilo dogovoreno – rekao je Mladić.

Žalosno je što neke sile, koje su bili garanti Dejtonskog sporazuma, nisu radile u pozitivnom smislu na njegovom funkcionisanju, nego su od samog starta počele da ga mijenjaju, krive i da ga pretvaraju u nešto što nije trebalo da bude – rekao je Mladić.

I da se ono što je u međuvremenu oduzeto – vrati Republici Srpskoj, što joj pripada, kako bi došli do nekakvog načina da BiH funkcioniše na dobrobit svih. Ne vidim drugi put, osim da se vraćamo na izvorni Dejton i da probamo da nađemo nekakav minimalni konsenzus da svi bolje žive u BiH – kazao je sin ratnog zločinca Ratka Mladića.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79