Datum rodnog lista mlađi od onog na diplomi: Tri godine kasnije, još nema optužnice/Kada će se stvari pokrenuti?

Datum rodnog lista mlađi od onog na diplomi: Tri godine kasnije, još nema optužnice/Kada će se stvari pokrenuti?


Hadžipašić se žalio da je od njega tražen reket. Vrhovni sud FBiH je odlučio da mu se vrati novac zatečen kod njega, ali i da računi cazinskih škola ostanu zamrznuti

U Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona još nema spremne optužnice u krivičnom predmetu trgovine diplomama, a koji je pokrenut nakon akcije kodnog naziva Pero.

Ovaj predmet je još u fazi istrage, a pokrenut je u julu, prije tačno tri godine, i to protiv prvoosumnjičenog Admira Hadžipašića i školskih ustanova kojima je on bio osnivač – PU Centar za obrazovanje odraslih VITA plus i Visoke međunarodne škole Cazin.

SEDMICA PREGOVORA

August je mjesec godišnjih odmora u pravosuđu, ali nakon toga nešto bi se moglo pokrenuti u ovom predmetu.

Čekali smo da budu završena finansijska vještačenja. Najesen ćemo se potpuno intenzivirati, jer samo je još taj predmet ostao na listi starih koje ja imam. Tome ću se potpuno posvetiti cijelu jesen, on je iscrpan i obiman, ali završićemo finansijsko vještačanje i onda ćemo ići u završnicu tog predmeta, kazao nam je postupajući tužilac Adnan Tulić.

Kada je u pitanju odbrana Admira Hadžipašića, mora se spomenuti da je prvoosumnjičeni uputio žalbu VSTV-u. U prijavi koju je Hadžipašić podnio navodi se da je on bio meta reketa, te nakon što je izvršio prijavu nadležnim organima, tek tada je počeo njegov progon u ovim predmetima.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija