David Cufaj iz Sarajeva sada uživa u Peruu

David Cufaj iz Sarajeva, koji je prije dvije godine lišen je slobode u spektakularnoj policijskoj akciji u Peruu dok je spremao isporuku dvije tone kokaina za evropsko tržište, prema odluci suda u Limi, pušten je na slobodu.

Veze s dilerima

Prema pisanju peruanskih novina, Cufaj u Limi živi ugodno, o čemu svjedoči i njegova fotografija objavljena u tamošnjim medijima. Prema nekim informacijama, Cufaj je u svijet južnoameričkih narkokartela uveo Sarajliju Smaila Šikala, koji je početkom januara htio da tonu i po kokaina prebaci iz Perua u Bosnu i Hercegovinu.

Šikalo i Cufaj su komšije i prijatelji iz sarajevskog naselja Boljakov Potok, a u Bokserskom klubu Novi Grad zajedno su trenirali. Cufaj je rođen na Kosovu, gdje je proveo djetinjstvo, a poslije se doselio u Sarajevo, piše Avaz.

Milionska vrijednost

Šta je radio prije odlaska iz Sarajeva? Nekoliko godina prije lišenja slobode, prestao se baviti boksom i preselio se u Holandiju. Povreda ga je primorala da se udalji od ringa. Kontakti koje je imao s evropskim dilerima, pomogli su mu da sklopi partnerstva sa peruanskim dilerima.

Prema pisanju peruanskih medija, Cufaj je bio jedna od najvažnijih osoba u narkoklanu koji je iz Latinske Amerike distribuirao drogu u Evropu. U januaru 2017., zajedno sa petoricom Peruanaca, kokain sakriven u paketima špargli, pokušao je prebaciti u Amsterdam. Vrijednost zaplijenjenog kokaina tada je procijenjena na čak četiri miliona američkih dolara.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79