Davidu Komšiću, iz Kiseljaka, smanjena kazna

Vrhovni Sud Republike Hrvatske djelimično je prihvatio žalbu Davida Komšića (20), likvidatora iz Kiseljaka, i njegovih roditelja na presudu Županijskog suda u Zagrebu, koji ga je osudio na 30 godina zbog likvidacije Kristine Krupljan (19). Tako je sada Komšić dobio 25 godina.

– Kod izricanja ove kazne Vrhovni sud Republike Hrvatske vodio je računa u svim olakšavajućim i otežavajućim okolnostima te ocijenio da olakšavajuće okolnosti na strani optuženog nisu pravilno utvrđene niti dostatno vrednovane. Osim toga, neosnovano je uzeta u obzir osuda zbog krivičnog djela izazivanje saobraćajne nesreće, jer je ona postala pravomoćna nakon počinjenja djela, za koje je sada proglašen krivim – poručuju iz Vrhovnog suda.

Komšić je bivšu djevojku Kristinu Krupljan likvidirao 22. februara 2017. godine u ulici Svetog Josipa Radnika 16 u Zagrebu. Zadao joj je ukupno 88 ubodno-reznih rana u njenoj Opel Astri nakon što mu je ona obznanila prekid veze.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79