Davio dispečerku taksi službe: Dejanu Kneževiću tri godina iza rešetaka

Dejan Knežević (30) iz Prijedora osuđen je danas u Okružnom sudu Banja Luka na tri godine zbog pokušaja ubistva počinjenog u decembru 2017. godine.

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka podiglo je optužnicu protiv Kneževića u kojoj mu se na teret stavljalo da je 2. decembra 2017. godine, u periodu od 17.30 do 18.30 sati, pozvao taksi službu u Banjoj Luci, a dispečerka A. P. mu je saopćila da nema slobodnog vozila, jer se njegov broj nalazio u tabeli “nepoželjni” kao mušterije koja često zove kada je u alkoholiziranom stanju ili zbog istovremenog zvanja više taksi službi.

– Nakon što je oštećena spustila slušalicu, ponovo je pozvao upućujući joj prijetnje, nakon čega je ubrzo stigao u poslovne prostorije taksija. Odmah po ulasku, verbalno je napao A. P. koja je putem dispečerske veze taksi službe uputila poziv za pomoć, nakon čega je i fizički nasrnuo na nju – stoji u optužnici.

Kada je A. P. pokušala da se odbrani rukama, Knežević ju je uhvatio za obe ruke, a zatim uzeo slušalicu od telefona, koji se nalazio na stolu, te joj kabl od slušalice omotao oko vrata i počeo ga zatezati.

– Gurao ju je prema podu i zatezao kabl oko vrata, te slušalicom je udarao u potiljak, usljed čega je oštećena pala na pod i počela da gubi svijest, pri čemu je osumnjičeni nastavio i dalje da je udara rukama po tijelu – navodi se u optužnici.

Dispečerka A. P. je zadobila tjelesne povrede – nagnječenje glave, vrata i lijeve šake.

Knežević je optužen da je nakon toga pobjegao, neposredno prije nego je u kancelariju ušao M. R., taksista banjalučkog taksija, koji je došao po upućenom pozivu u pomoć oštećene, prenosi Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79