Davor Dragičević: “Nikada neću oprostiti i zaboraviti što su mu ubili sina”

U samom centru Banje Luke na Trgu Krajine, prije tačno pet godina posljednji put je viđen David Dragičević

U samom centru Banja Luke na Trgu Krajine, prije tačno pet godina posljednji put je viđen David Dragičević.

Tog dana je započela je potraga za tada nestalim dvadesetjednogodišnjim Davidom, a danas, 18. marta na tom istom mjestu simbolično su se okupili građani i aktivisti.

Za portal “Avaza” govorio je Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića, a istakao je da ovi dani nisu dani pravde za Davida, već dani nepravde.

Na današnji dan prije pet godina nestao je David Dragičević

– Užasno se osjećam, dijelim zrak sa zločincima koji su na slobodi, s ljudima koji okreću glavu misleći da im se neće ili ne može desti nešto ovakvo – istakao je Dragičević.

Dodao je i to da je ovo borba za poštivanje ljudskih prava i zaštitu svih građana.
Bez kompromisa

Isitče i to da današnje okupljanje nije bilo najvljeno, jer on se nikada neće najavljivati MUP-u RS nit tražiti dozvolu da priča o svom sinu.

– Nikakvog kompromisa sa zločinačkim MUP-om RS neće biti. Nikada nisam tražio dozvolu da se okupim i da tražim pravdu za svoje dijete i da kažem šta imam reći. Ovi što se boje režima Milorada Dodika, neka stave sebi omču oko vrata – kazao je Dragičević.

Osvrnuo se i na zabranu Parade, te naveo da je to očit pokazatelj kršenja ljudskih prava.
Nema oprosta

Kako kaže, nikada neće zaboraviti i oprostiti, jer je na pravom putu a to je tražanje pravde.

– Mog sina je odvela zločinička policija u službenoj odjeći, držali su ga šest dana i na kraju ubili – navodi Dragičević.

Dodaje i to da je dijete trebalo biti spašeno, jer ipak je nestao u jednom velikom gradu.

– On nije nestao negdje u “Čekrčićima” već u centru Banje Luke koja je pokrivena kamerama. Zločinački MUP nam nije pomogao nit su imali potrebu bilo kakvu, čak da ni po službenoj dužnosti nastupe, a jedino što su radili i u čemu su dobri jeste prikrivanje tragova – zaključio je Dragičević za portal “Avaza”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79