Davor Dragičević: Ovo je mali, ali značajan korak za rješenje ubistva mog sina

Davor Dragičević se večeras obratio uživo u grupi PRAVDA ZA DAVIDA – Dijaspora o najnovijim dešavanjima u slučaju David Dragičević, nakon što je Tužilaštvo BiH zatražilo dostavljanje predmeta koji se odnose na Davida Dragičevića.

Tužilaštvo BiH zatražilo predmete o Davidu Dragičeviću

– Ovo je mali, ali značajan korak za rješenje ubistva mog sina. Sa dokazima koje posjedujem ja, grupa Pravda za Davida i advokat Ifet Feraget, nedvosmisleno je da su MUP RS na čelu sa Draganom Lukačem, Okružno tužilaštvo Banja Luka na čelu sa Želimirom Lepirom i Daliborom Vrećom i mnogi iz vlasti entiteta sudjelovali u organiziranom ubistvu mog sina Davida – kazao je Dragičević.

On je rekao da se nada da će uskoro Ustavni sud BiH, donijeti odluku po apelaciji advokata Ferageta.

– Nadam se da će Ustavni sud uskoro donijeti odluku i to će biti jedan od važnijih dokumenata za rad Tužilaštva BiH. Čekamo odluku Ustavnog suda. Nadam se da će Gordana Tadić imati smjelosti i hrabrosti, da oba ova slučaja dovede do kraja i da se ubice nađu tamo gdje im je mjesto. U zatvoru – naglasio je između ostalog Dragičević.

SLUČAJ DRAGIČEVIĆ: Suđenje dvojici inspektora banjalučke policije “nije hitne prirode”

 

 

 

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79