Davor poslao poruku ocu likvidiranog Dženana: Brate Murize, moramo izdržati

Davor Dragičević, otac likvidiranog Davida Dragičevića, gostujući u Novom danu na televiziji N1 pozvao je sve građane da se večeras u 18 sati okupe ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu i daju podršku Murizu Memiću, ocu stradalog Dženana Memića, u njegovoj borbi za istinom.

“Brate Murize, moramo izdržati, nema nazad. Moramo brate izdržati i gotovo. Nama nema nazad, meni i tebi, kako god bilo”, kazao je Dragičević koji se u program N1 uključio iz Beča.

Poručio je da “oprosta i zaborava nema”.

“Davida su likvidirali pripadnici MUP-a RS. Pozivam ljude da dođu večeras i da daju podršku Murizu Memiću. Izađite radi sebe, ljudi. Rekao sam davno Murizu, ja sam brate moj uz tebe. Do kad čekati? Kome? Masakrirali nam djecu, likvidirali. Igraju se s nama. Neće nas pobijediti. Imamo sve dokaze, Murize”, kazao je Davor Dragičević Murizu Memiću koji se nalazio u studiju N1 u Sarajevu.

Poručio je da opozicija i pozicija puste Davida na miru.

“Naravno da ću se vratiti, moram završiti ono što sam počeo. Ja sam obećao Pravdi za Davida, svom djetetu, dočekat će to da se ja vratim. Pripadnici MUP-a RS su likvidirali Davida Dragičevića. Oni rade šta hoće. Nikoga nisam nikada molio nizašta, ali sad molim građane, Izađite i dođite u 18 sati i dajte podršku meni, Murizu i svima nama. Ovo gubi svaki smisao. Bili smo mirni i dostojanstveni, ali evo šta nam rade. Dvije sahrane, dvije obdukcije. Ne mogu više ni spavat ni sanjati, ne mogu ni narod usmjeravati. Davida više nema, Dženana više nema”, kazao je Dragičević.

Memić i Dragičević su također pozvali predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika da dođe večeras na proteste u Sarajevu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79