Davor se sklonio da sačuva život

Kao sljedeću instancu u slučaju Dragičević, Ifet je naveo Ustavni sud Bosne i Hercegovine. Kazao je da Davor nije pobjegao, već da se sklonio u cilju da sačuva svoj život.

Ifet Feraget, pravni zastupnik porodica Memić i Dragičević, govorio je za N1 o slučaju stradanja Dženana Memića i Davida Dragičevića. Prema njegovim riječima, na djelu je borba njihovih očeva – Muriza i Davora za budućnost Bosne i Hercegovine.

Kako je kazao za N1, nije moguće očekivati napredak u istrazi ubistva Dragičevića dok se ne riješi pitanje odgovornosti prisutnih na pres konferenciji u Banjaluci iz 26. marta 2018.

Kao sljedeću instancu u slučaju Dragičević je naveo Ustavni sud Bosne i Hercegovine.

Podsjetio je da je u slučaju Memić u toku žalbeni postupak pred Vrhovnim sudom Federacije Bosne i Hercegovine. Izrazio je nadu da će ovaj sud vrlo brzo donijeti konačnu odluku po ovom slučaju. Tvrdi da zna kakvu će odluku donijeti ovaj sud.

Pravni zastupnik porodica Memić i Dragičević je napomenuo:

– U oba slučaja se uništavaju dokazi i montiraju dokazi. Zamjeram akademskoj zajednici. Nama je potrebna podrška građana. Ovo je borba očeva za drugu djecu jer se njihova djeca neće vratiti. Ovo je njihova borba za budućnost Bosne i Hercegovine – dodao je on.

Poručio je da od međunarodnih institucija i aktera ne zahtjeva da uključi u pojedinačne slučajeve dodavši da kao što je “Diogen tražio s lampom čovjeka, tako mi tražimo tužioca”.

Na pitanje gdje se nalazi Davor Dragičević, Feraget je odgovorio da Davor nije pobjegao, već da se sklonio u cilju da sačuva svoj život.

(N1)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments