Davorin Popović, Eldin Hazbić, Haris Hodžić, Marina Ćurčić, Goran Stoisavljević i Dejan Popović lišeni slobode u akciju MUP-a RS

U nastavku akcije “Transporter” danas je uhapšeno šest osoba, a pretresi su izvršeni na području Banjaluke, Laktaša, Sarajeva i Bugojno, te je tom prilikom pronađeno i oduzeto oružje, municija, skupocjeni automobili i telefoni.

Kako stoji u saopštenju, uhapšeni su D.P., D.P. i G.S. iz Banjaluke, H.H. i M.Č. iz Bugojna i E.H. iz Sarajeva.

Kako ATV nezvanično saznaje, uhapšeni su Banjalučani Davorin Popović (43), Dejan Popović (45).

U akciji je u Laktašima uhapšen i državljanin Srbije Goran Stoisavljević.

U nastavku “Transportera” uhapšeni su Haris Hodžić (40) i Marina Ćurčić (36) iz Bugojna.

Takođe, uhapšen je i Eldin Hazbić (35) u Sarajevu.

Uhapšenima se na teret stavljaju krivična djela “Organizovani kriminal“ u vezi sa krivičnim djelom “Neovlašteni promet opojnim drogama“ i krivičnim djelom “Neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene“.

“Na osnovu naredbe Suda BiH izvršen je veći broj pretresa vozila i objekata koje koriste navedena lica na području opština Banjaluka, Laktaši, Sarajevo i Bugojno, kojom prilikom je pronađeno i privremeno oduzeto više komada vatrenog oružja, municije, skupocjena putnička motorna vozila, veći broj mobilnih telefonskih aparata te određena poslovna dokumentacija u vezi poslovanja privrednih subjekata”, stoji u saopštenju.

Akcija su sproveli policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminilitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa pripadnicima Granične policije BiH i Federalne uprave policije, te pod nadozorom Tužilaštva BiH.

“Nakon završene kriminalističke obrade, lica lišena slobode biće predata tokom današnjeg dana postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH”, stoji u saopštenju.

Akcija “Transporter“ je usmjerena na razotkrivanja organizovane kriminalne grupe koja se bavila izvršenjem krivičnih djela iz oblasti neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga i krijumčarenjem akcizne robe, a realizuje se u kontinuitetu u vremenskom periodu od 17.7.2021. godine do dana 19.6.2023. godine uz saradnju i podršku EUROPOL-a, a pod nadzorom Tužilaštva BiH.

“Podsjećamo da je do sada ukupno lišeno slobode 38 lica od čega šest policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, jedan savjetnik Ministra bezbjednosti u Savjetu ministara BiH i jedan pripadnik Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH. Takođe, pronađeno je i privremeno oduzeto 303,8 kg opojne droge marihuana, veće količine novca (oko 250.000 evra), oružja i municije, više skupocjenih vozila, veći broj mobilnih telefonskih aparata i određena poslovna dokumentacija. U toku realizacije operativne akcije sprovedena je finansijska istraga kojom je privremeno blokirana imovina u vrijednosti oko 12 miliona konvertibilnih maraka”, poručuju iz MUP-a Srpske.

U toku realizacije operativne akcije Uprava kriminalističke policije MUP-a Srpske u saradnji sa Tužilaštvom BiH sprovela je finansijsku istragu kojom je privremeno blokirana imovina u vrijednosti oko 12 miliona konvertibilnih maraka.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79