Deceniju bez odgovora ko je ubio Gorana Petrovića

Deset godina prošlo je od ubistva Gorana Petrovića (33) zvanog Krljo, većinskog vlasnika Autobuske stanice u Bratuncu, a MUP RS i Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini još nemaju dokaze ko stoji iza ovog zločina.  Petrović, koji je imao policijski dosje, ubijen je 27. septembra 2008. godine u sačekuši u naselju Rakovac u Bratuncu.

Naručen zločin

Ubica ga je u zasjedi čekao pred kućom i kada je Petrović pred garažom zaustavio Golf 5, maskirani napadač prišao je vozačevim vratima i ispalio mu rafal u glavu.

U vozilu je bila i Petrovićeva djevojka D. M., koja je čudom ostala nepovrijeđena. Iako je bila direktni svjedok brutalne likvidacije, djevojka je pretrpjela veliki šok i njeno svjedočenje istražiteljima nije bilo od velikog značaja. Sve što je mogla potvrditi jeste činjenica da je ubica bio maskiran fantomkom.

Kriminalna prošlost

Uviđajem je utvrđeno da je Petrović izrešetan sa 15 metaka iz automatskog pištolja s prigušivačem. Iza ubice su ostale čahure kalibra 7,65 milimetara, ali oružje nije pronađeno. Istragom je utvrđeno da je ubica pješice pobjegao iz naselja, ali nije poznato je li ga u blizini čekao automobil ili saučesnik. Zločin je pripisan profesionalcu i nije isključeno da se radilo o naručenom ubistvu

 

Petrović je imao kriminalnu prošlost i privođen je zbog više krivičnih djela, dok mu je godinu prije ubistva u Srebrenici zapaljen automobil.

Krijumčario eksploziv 

Goran Petrović 2002. godine je hapšen u Beogradu zbog krijumčarenja oko 27 kilograma eksploziva. Tada su uhapšeni i njegov brat Dragan Petrović, Milan Skopljak, Sreten Nešković, koji je 2015. nestao u Srbiji, i Marko Krajišnik, koji je u predmetu “Lutka” osuđen na 18 godina zatvora. Svi su u Srbiji osuđeni na zatvorske kazne od dvije do četiri godine. Petrović je privođen i u okviru istrage o pronalasku 35 kilograma eksploziva na lokalitetu Memorijalnog centra u Potočarima kod Srebrenice 2005. godine, ali je pušten jer nije bilo dokaza da je umiješan u taj slučaj.

Izvršilac iz srbijanske mafije?

Motiv zločina nije utvrđen, a istražiteljima su u fokusu bili Petrovićeva kriminalna prošlost te navodni neraščišćeni računi u vezi s privatizacijom Autobuske stanice u Bratuncu. Petrović je nekoliko godina ranije postao većinski vlasnik dionica te firme, a po Bratuncu se špekuliralo da su stvarni vlasnici osobe iz kriminalnog miljea Srbije. Istraga je uglavnom bila usmjerena prema srpskom podzemlju, što je u dobroj mjeri inspektorima vezalo ruke.

– Raspoložive informacije i dokazi potkrepljuju sumnje da izvršilac tog zločin pripada jednom kriminalnom klanu u Srbiju. Istraga je, između ostalog, usmjerena u tom pravcu, ali se otežano provodi, jer pripadnici tog klana nisu dostupni ovdašnjem pravosuđu – rekao je dobro upućeni izvor iz OJT Bijeljina.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79