Dedo bebe pronađene u kontejneru: Odričem se cijele porodice

Rajko Prijović, otac Milje Prijović (23) čija je tek rođena beba poronađena sinoć u kontejneru u obrenovačkom naselju Rojkovac u Ulici kralja Milana, kazao je za portal Nova.rs da je šokiran najprije saznanjem da mu se kćerka uopšte porodila, a kamoli da mu je unuče završilo u smeću.

Užas u Srbiji: Beba u najlonskoj kesi bačena u kontejner ispred zgrade

On kaže da nije znao da je Milja u drugom stanju, kao i da je za sve saznao kada je po povratku s posla zatekao krvav stan, nakon čega mu je i policija pozvonila na vrata.

“Vratio sam se posla iz obrenovačke toplane oko 16 sati, ali nisam odmah ušao u stan već sam ostao ispred sa komšijama. Ubrzo me je pozvala komšinica i rekla da se Milja onesvijestila i da je došla Hitna pomoć i odvezla je sa mojom suprugom Brankom. Nisam znao šta se tačno desilo pa sam se uputio u stan. Kada sam ušao imao sam šta i da vidim”, kazao je reporterima Nova.rs

Rajko Prijović o događaju koji je privukao veliku pažnju u Srbiji.

On dodaje da je prizor u stanu bo krajnje uznemirujuć.

“Cijelo kupatilo je bilo krvavo, kao i dnevna soba. Ništa mi nije bilo jasno, niti mi je na kraj pameti bilo da se neko u kući porađao. Počeo sam da čistim, ali mi je tada zazvonio telefon. Kolega me je pozvao i rekao da se Milja porodila. Ostao sam bez teksta. Kada sam se malo pribrao, pokupio sam đubre iz kuće i sišao ispred zgrade da ga bacim. Po povratku neko je pozvonio na vrata”, kaže naš sagovornik.

Kada je otvorio ugledao je policiju.

“Upatili su me da li sam ja bacio kesu s đubretom iz kuće, u kom je bila tek rođena beba. Zaprepastio sam se i rekao da nemam pojma o čemu pričaju. Tada su mi rekli da je moje unuče bačeno u kontejner, kao i da je srećom živo. Ubrzo se okupio komšiluk, vidio sam policajce u onim specijalnim odjelima kako preturaju po đubretu”, kaže Prijović i dodaje:

“Očajan sam i ogorčen. Kako je mogla tako nešto da uradi? Da ima gram ljudskosti to se ne bi desilo. Pa životinje se ne bacaju u đubre, a kamoli dijete. Ne znam još uvijek ko je to uradio, ali namjeravam svih po redu da se odreknem. I kćerki, i žene”.

Otac porodilje koja se još uvijek nalazi u GAK Višegradska kazao je da nije znao da mu je kćerka trudna, ali da je ipak sumnjao.

“Naglo se ugojila. Pitao sam je više puta da li je možda trudna, ali je ona to negirala. Jela je neprekidno slatkiše, pa je tvrdila da se goji od šećera. Ona već ima jedno dijete iz prethodne veze. Živjela je kratko s tim muškarcem, ali se ubrzo vratila kod nas sa djetetom. Žena i ja smo je izdržavali”, poručuje.

Podsjetimno, u Ulici kralja Milutina u obrenovačkom naselju Rojkovac sinoć u 20 sati je u jednom od kontejnera pronađeno živo novorođenče. Dijete je pronašao vozač saniteta Hitne pomoći Dušan Marjanović, nedugo pošto je u GAK Višegradska prevezao pacijentkinju (23) zbog ginekoloških tegoba.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79