Dedo se plaši da je oteta: Sumnjamo da je neko Merimu strpao u automobil i odvezao u nepoznatom pravcu

Djevojčica Merima Mučišta iz Sarajeva, koja ima deset godina, a koja je nestala prije 11 dana, još uvijek nije pronađena. Merimin dedo Hajrulah Mučišta za Faktor je kazao kako sumnja da je djevojčica oteta i da je odvedena van zemlje.

– Nemam nikakvih informacija o unuci. Mi smo Merimin nestanak prijavili policiji, krim službi, a do ovog trenutka ništa. Moja Merima nikada ne bi pošla sa nekim nepoznatim.

Sumnjamo da je dijete neko u blizini našeg mjesta stanovanja strpao u automobil i odvezao u nepoznatom pravcu. Ona da je svih ovih dana uspjela doći do telefona javila bi nam se.

Ona nije nepismena, to je bistro dijete koje je sada trebalo krenuti u peti razred – govori kroz suze Hajrulah.

Kaže da je njegovoj porodici u julu ove godine izgorjela kuća.

– Mi smo i tog dana kada je Merima nestala bili okupirani mišlju gdje ćemo se skloniti jer idu hladniji dani, gdje ćemo stanovati jer nam je kuća u Novopazarskoj ulici izgorjela. U svom tom bunilu smo tek kasnije shvatili da djeteta nema. Ona se nije nikada udaljavala od kuće. Bojimo se da je oteta. Blizu 100 plakata na kojima je Merimin lik smo polijepili po gradu, ostavili smo i kontakt telefone. Molimo sve koji nešto saznaju da nam jave – apeluje Mučišta.

Svi koji imaju neke informacije o djevojčici Merimi Mučišta mogu pozvati brojeve telefona njene porodice 061 853 274 i 061 836 682.

Prije 11 dana nestala 10-godišnja djevojčica, očajna porodica moli za pomoć

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79