DEKUTANTE ILUSTRACIJE O ALIJI IZETBEGOVIĆU: FILIP POVEZAO ALIJU I BETMENA!

Izvinjenje TVSA zbog emisije “Dobre vibracije”: Krajnje neprimjerene ilustracije.

Urednica revijalnog programa TVSA Enisa Skenderagić, ignorisala je Odluku Uprave da za svaku emisiju mora dostaviti imena gostiju, tako da niko osim nje nije znao da u emisiju kao gost dolazi Filip Andronik.

Urednica revijalnog programa TVSA Enisa Skenderagić, ignorisala je Odluku Uprave da za svaku emisiju mora dostaviti imena gostiju, tako da niko osim nje nije znao da u emisiju kao gost dolazi Filip Andronik

Nadzorni odbor i Uprava Televizije Kantona Sarajevo (TVSA) se ograđuju od sadržaja emitovanog u večerašnjoj emisiji “Dobre vibracije”, a u vezi sa gostovanjem strip crtača Filipa Andronika, te svih strip ilustracija prezentiranih tokom razgovora sa njim.

U saopćenju TVSA se pojašnjava da je urednica revijalnog programa TVSA Enisa Skenderagić, ignorisala Odluku Uprave da za svaku emisiju mora dostaviti imena gostiju, tako da niko osim nje nije znao da u emisiju “Dobre vibracije” kao gost dolazi strip crtač Filip Andronik.

– U njegovom stripu “Super junaci u posjeti BiH”, predstavljenom tokom emisije, nalaze se krajnje neprimjerene ilustracije i shodno etičkom kodeksu neprihvatljive za javnost, odnosno naše gledaoce – kaže se u saopćenju TVSA.

Uprava TVSA će na zahtjev Nadzornog odbora pokrenuti hitni postupak za utvrđivanje odgovornosti urednice Enise Skenderagić, a u skladu sa odredbama Zakona o radu.

– lzvinjavamo se cjelokupnoj bh. javnosti, i svima koji su na krajnje podrugljiv način prikazani u ilustracijama prezentiranim tokom emisije “Dobre vibracije”. Posebno izvinjenje upućujemo porodici rahmetli prvog predsjednika Predsjedništva Republike BiH Alije Izetbegovića zbog prikazane ilsutracije, kojom je na degutantan način ismijan njegov lik i djelo, kao i svim građanima BiH – navodi se u saopćenju Nadzornog odbora i Uprave TVSA.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79