Delegacija EU u BiH: Mapa puta za smirivanje tenzija i napredovanje ka EU

Delegacija Evropske unije u BiH saopćila je danas da su razgovori predsjednika Evropskog vijeća Charlesa Michela sa bh. političkim liderima bili značajni i produktivni.

– Poseban značaj je stavljen na to kako EU može podržati poboljšanje i jačanje funkcionisanja državnih institucija i na taj način poboljšati pružanje usluga, stvaranje radnih mjesta, rast i prosperitet za sve građane – saopćeno je iz Delegacije EU u BiH.

Predsjednik Michel, tokom dvodnevne posjete Bosni i Hercegovini, održao je sastanke s Predsjedništvom Bosne i Hercegovine i političkim liderima.

– Cilj ove posjete je bio da se upozna sa ključnim prioritetima političkih lidera, ali i da se razmjene mišljenja o tome kako dati novi polet reformama koje su potrebne za put Bosne i Hecegovine ka EU – navedeno je u saopćenju.

Michel je izrazio spremnost da pomogne ponovno podsticanje dijaloga između svih strana.

Predsjednik Evropskog vijeća i politički lideri suglasni su se da u narednim sedmicama održe sastanak u Briselu kako bi se razradila mapa puta kojim će se utvrditi prioritetne reforme i politički dogovori koji su potrebni za osnaživanje EU puta za Bosnu i Hercegovinu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79