Delegacija RS završila okupljanje u bivšoj Dobrovoljačkoj

Nakon što su patriote odbrane Sarajeva i BiH položili cvijeće i odali počast borcima Armije RBiH u bivšoj Dobrovoljačkoj, na isto mjesto stigla je i delegacija iz RS. Stigla su tri autobusa.

Među pristiglima su Mirko Šarović, Staša Košarac…

U izjavama zvaničnika iz manjeg bh. entiteta, prije svih ministra rada i invalidsko-boračke zaštite Duška Milunovića, iznesene su brojne oprečne informacije u odnosu na ono što se zaista događalo 3. maja u Dobrovoljačkoj ulici, javlja Avaz.

Također, poslanik DNS-a Aleksandar Glavaš, problematizirao je veliki stepen obezbjeđenja.

Iako su neki očekivali da bi moglo doći do incidenata, delegaciji iz RS-a niko nije uputio ni ružan pogled.

Podsjetimo, Muhamed Švrakić, predsjednik Zelenih beretki Kantona Sarajevo, na današnjem okupljanju kazao je da i 30 godina poslije vide nepravdu koja se nameće bocima i braniteljima Sarajeva i BiH.

– Nepravda je ta što su naša tužilaštva zajedno s pritiskom tužilaštava iz Srbije pokrenuli postupak kažnjavanja navodnih zločina u ulici Doborvoljačka. Dobrovoljačka je bila legitimni vojni cilj. Danas u Tužilaštvu imamo izjave da predsjednik Alija Izetbegvoić nije bio zarobljenik. Imamo povike iz RS od Dodika da se ova istraga proširi i na 2. maj. To znači da žele da sude braniocima koji su branili gole živote. Ovo treba da se prekine – poručio je Švrakić.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79