Delegat susreta na Pecari: Nesportsko ponašanje publike, domaćin nije osigurao uvjete

Nogometaši Širokog Brijega pobijedili su Sarajevo (3:2) u susretu osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Susret na Pecari kratko je bio prekinut zbog ubacivanja predmeta i pirotehnike u teren od strane domaćih navijača, popularnih Škripara.

Igrači Sarajeva razočarani: Neko treba opet da izgubi glavu?

Delegat susreta bio je Lazar Martinović iz Čapljine, i on je u izvještaju nakon susreta napisao da Široki Brijeg nije osigurao uvjete za odigravanje utakmice.

“Organizacija utakmice loša, s propustima. Klub domaćin nije osigurao sve uvjete za odigravanje utakmice (ponašanje navijača, ubacivanje predmeta u teren, baklje i dr.). Održan brifing na vrijeme, sa svim službama i službenim licima. Službeni predstavnici klubova, skladno propozicijama natjecanja, dostavili popise sa jasno naznačenim igračima do 21 godine, igračima stranim državljanima te igračima na posudbi. Izvršen pregled sportskih iskaznica i licenci kao i identifikacija igrača bez primjedbi”, naveo je Martinović u svom izvještaju.

On je posebno podvukao nesportsko ponašanje od strane navijača oba kluba. O prekidu utakmice će pisati u detaljnom izvještaju.

“Na terenu, za vrijeme igre bilo je incidenata (u 76. minuti došlo do prekida utakmice o čemu više u izvješću). Ponašanje gledatelja na utakmici u više navrata bilo je nesportsko od strane kluba domaćina i gosta (pirotehnika, navijanje). Doček i ispraćaj gostiju i službenih lica fer i korektan. Na današnjoj utakmici ispred komiteta za sigurnost prisutan gospodin Barbarić Dobroslav”, dodao je Martinović za RadioSarajevo

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79