Delić upozorio ugostitelje: Nemojte da ponovo zabranimo rad

Ministar privrede Kantona Sarajevo, Adnan Delić, oglasio se danas na svom Facebook profilu, gdje poslao poruku sarajevskih ugostiteljima, kao i svim građanima i građankama ovog kantona.

Poštovani ugostitelji, dragi građani/ke osjećam dužnost i obavezu da vas pozovem na opreznost i poštivanje propisanih epidemioloških mjera. Znam da je situacija sad bolja nego protekla dva mjeseca i da svi težimo da se vratimo staroj normalnosti, ali još uvijek nismo ušli u sigurnu zonu i ne možemo znati da li će se zdravstvena situacija pogoršati u narednom periodu, rekao je Delić.

Delić poručuje da je svjestan svih želja građana i ugostitelja koji žele nadoknaditi težak period iza nas.

– Znam i da je iza nas težak period i da svi želimo nadoknaditi propušteno, posebno vi kojima je rad bio zabranjen. Svjestan sam i da je lijepo vrijeme i da ljudi željni osjećaja normalnosti, hrle u restorane, kafane, bašte…, kazao je on.

Uprkos velikoj želji, ministar Delić moli ugostitelje i građana da se i dalje pridržavaju mjera, kako ne ponovo ne bi došli u situaciju da se ugostiteljski objekti moraju zatvarati.

– Zato vas i molim, da ne bismo došli u situaciju da ponovo zabranjujemo rad svima vama, poštujte mjere, čuvajte svoje živote i živote naših sugrađana/nki kako bismo što bezbolnije prošli kroz ovaj iznimno neizvjestan period za sve nas. Vjerujem da ćemo, ukoliko budemo disciplinovani, svi zajedno postići daleko više i za privredu i za opću situaciju u Kantonu; i u zdravstvenom i u poslovnom smislu. Ostanite dobro, zdravo i poštujte mjere, napisao je Delić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79