Demant Vrhbosanske nadbiskupije: Puljić koji je prešao na islam nije u srodstvu s kardinalom

Povodom naslova i vijesti u pojedinim medijima kako su bratić i sestra kardinala Vinka Puljića prešli na islam, reagirala je Vrbosanska nadbiskupija priopćenjem.
S ciljem istinitog informiranja obavještavamo svekoliku javnost kako je riječ o lažnoj vijesti.

Izvjesnog gospodina Danka Puljića, koji je predstavljen kao kardinalov bratić – sin kardinalova brata i koji je u Travniku promijenio vjeru, vrhbosanski nadbiskup osobno ne poznaje i zajedničko im je jedino prezime. U Bosni i Hercegovini postoji više loza Puljića te kardinalu Vinku nije poznato da su on i spomenuti gospodin u bilo kakvom srodstvu, a sigurno nisu bliži rod, navode iz Vrhbosanske nadbiskupije.

 

Isto tako gnusna je laž da je sestra kardinala Puljića prije 20 godina prešla na islam, prenosi Jabuka.tv.

Molimo sve novinare i medijske djelatnike da poštuju načela novinarske etike te da u javnosti ne plasiraju lažne, senzacionalističke i neprovjerene informacije, priopćio je mr. don Dražen Kustura, predstojnik Ureda za odnose s javnošću i glasnogovornik Vrhbosanske nadbiskupije.

Danko Puljić je predstavljen kao bratić kardinala Puljića
Danko Puljić je predstavljen kao bratić kardinala Puljića

Podsjetimo, u medijima se tijekom nedjelje pojavila informacija o navodnom prelasku bratića (koji to nije) kardinala Vinka Puljića na islamsku vjeru. Prvo je tu informaciju objavio portal Raport koji je naveo kako im je to potvrdio Imam Aljo Cikotić iz džamije Kalibunar u Travniku, a onda ju je većina elektroničkih medija u BiH prenijela kao relevantnu.

Džamija Kalibunar u Travniku

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79