Denis Bećirović razgovarao sa najvišim zvaničnicima Savezne države Maryland

Denis Bećirović razgovarao sa najvišim zvaničnicima Savezne države Maryland


Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović, u okviru posjete Sjedinjenim Američkim Državama, razgovarao sa najvišim zvaničnicima Savezne države Maryland, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

U okviru boravka u SAD-u, Bećirović je posjetio Saveznu državu Maryland, gdje je razgovarao sa najvišim civilnim i vojnim zvaničnicima ove države, koja je partner BiH u oblasti odbrane. Bećirović je u glavnom gradu Marylanda, Annapolisu, ukazao na važnost bilateralne saradnje Ministarstva odbrane BiH i odbrambenih institucija SAD-a. Naglašeno je da treba nastaviti vrlo uspješnu i intenzivnu saradnju. Razgovarano je o implementaciji raznih bilateralnih projekata, prije svega kroz program Državnog partnerstva sa američkom Saveznom državom Maryland.

U protekle četiri godine SAD je donirao 58 visokomobilnih višenamjenskih borbenih vozila i drugu raznovrsnu opremu Oružanim snagama BiH. Desetine pripadnika Oružanih snaga BiH učestvovale su u programima vojnog usavršavanja i školovanja na raznim nivoima u Sjedinjenim Američkim Državama. U Marylandu je razgovarano o novim američkim paketima podrške odbrambenom sistemu Bosne i Hercegovine, te je iskazana spremnost za jačanja savezništva sa SAD-om i Saveznom državom Maryland.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija