Denis Sadiković, kojeg je bivša supruga upucala na Ciglanama, optužen za silovanje i otmicu

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optuznicu sarajevskog Kantonalnog tužilaštva protiv Denisa Sadikovića zbog krivičnih djela silovanje i protivpravno lišenje slobode na štetu osobe M.Š.

Ovu informaciju potvrdila je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

– Uz optužnicu, postupajuća tužiteljica predložila je sudu produženje pritvora optuženom i to zbog opasnosti da bi optuženi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, konkretno na oštećenu, te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela – kazala je Bavčić.

Sadiković je uhapšen početkom januara, nakon što ga je prijavila djevojka da ju je silovao i protiv njene volje tri dana držao u stanu.

On je sve te optužbe tokom saslušanja u policiji i tužilaštvu negirao.

Sadiković je u žižu javnosti dospio u junu prošle godine kada ga je njegova tadašnja supruga, sa kojom je bio u fazi razvoda, Ajla Sadiković, iz “tetejca” upucala u preponu u naselju Ciglane.

Ajla Sadiković, vojnik prve klase Oružanih snaga BiH, nakon što priznala ranjavanje supruga, osuđena je na uvjetnu kaznu zatvora.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79