Denis Smajlović za CH: “Očekivano. Za neke zakon važi u BiH, a za druge ne. Očito su još neki iznad zakona”

Denis Smajlović, otac djevojčice Nadin, danas je u Općinskom sudu Sarajevo proglašen krivim zbog napada na ljekara KCUS-a te mu je izrečena uvjetna kazna zatvora.

Riječ je o prvostepenoj presudi, a protiv Smajlovića je optužnicu podiglo Kantonalno tužilaštvo Sarajevo zbog ugrožavanja sigurnosti doktora Ede Hasanovića šefa Pedijatrijske klinike KCUS-a. Dobio je uslovnu kaznu zatvora od dva mjeseca. Kazna se neće izvršiti ukoliko za godinu ne počini novo krivično djelo.

Osuđen Denis Smajlović otac djevojčice Nadin: Dobio dva mjeseca uvjetno

Smajlović je nakon što su ljekari na KCUS-u kazali da ne mogu liječiti njegovu kćerku Nadin te potpisati otpusno pismo uputio prijetnje plinskim pištoljem.

Za Crnu-Hroniku kratko je izjavio nakon presude:

“Evo upravo sam osuđen i prihvatan presudu ali tražim da budu procesuirani i ovi koji su doveli do ovoga a to su pedijatri doktor Hasanbegović i svi ostali drugi koji su odbili liječeje i izmještanje moje kćerke Nadin i tako joj ugrozili život.

To su mnogo veća krivična djela nego ovo za šta sam ja osuđen. I zato pitam da li postoji pravda za sve ili selektivna?

Presuda je očeivanja ali ovo nije kraj jer ima žalbeni postupak. Sada mi je na prvom mjestu da zaštitim i obezbijedim liječenje za svoje dijete. Što se tiče pravde, za neke ima zakona a za neke nema. Očito su neki iznad zakona još uvijek” – izjavio je Denis Smajlović za portal Crna-Hronika.

Podsjećamo doktor Hasanbegović je ispričao šta se to dešavalo na Kliničkom centru tog kobnog dana.

“Došli su oko 10 do 11 u utorak, bilo je još kolega samnom. Dogovorio sam bio sastanak u 12 sa farmaceutima i farmakolozima da pokušamo napraviti prelazno rješenje. Ali otac je ničim izazvan izvadio veliki revolver, prišao je prema meni i zabio mi cijev na vrat.

Potpiši, ubit ću te, pa je prijetio ubit ću ti familiju i djecu. Najedanput se on izgubio. Sve žene koje su bile u kancelariji su popadale, vrištale su. Nismo mogli vjerovati šta se dešava na Pedijatriji. Drago mi je da cijeli Klinički centar na čelu sa direktoricom ponašao kao da se njima to dešava.”

“Nikada se do sada ovo nije desilo, mi smo odlučili da nećemo raditi na ovaj način, mi smo sada mete. Sada je stvar sudskih organa, nećemo mi pod pritiskom nešto potpisivati. Mi smo molili i pokušavali da riješimo taj slučaj, taj je lijek jako jeftin, na mjesečnoj bazi košta oko 50 maraka, ali nije ovo do nas, Fond je kriv, otiđite pred Fond i tamo riješite”, poručio je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79