Denis Stojnić se večeras nakon 2016. godine vraća u oktagon

Bh. MMA borac Denis Stojnić večeras će ući u oktagon protiv poljskog borca Kacpera Miklasza, a nakon što mu je Hrvat koji se bori pod zastavom Austrije Ivo Ćuk zbog povrede otkazao borbu.

Borba će se održati u Dizeldorfu u okviru manisfestacije EMC 7 u organizaciji Elite MMA Champonshipa.

Ovo će biti Stojnićeva prva borba nakon 2016. godine. Naš borac je imao nekoliko zakazanih borbi nakon toga, ali su one otkazane iz različitih razloga.

Ono što je vrlo zanimljivo jeste da je Stojnić u posljednji trenutak promijenio protivnika, a umjesto hrvatskog borca Ive Ćuka koji je u posljednji trenutak odustao zbog povrede, u oktagon će ući Poljak Kacper Miklasz.

Također, borbama se vraća u bh. borac i Ahmed Vila koji će se boriti protiv dvadesetšestogodišnjeg Paragvaca Edgara Davalosa.

Davalosov profesionalni MMA skor iznosi 12 pobjeda i tri poraza, trenutno je u nizu od dva poraza, a posljednju borbu je odradio 22. januara ove godine.

Što se tiče Vile, on ima sedam pobjeda i četiri poraza, dok je jedna borba poništena. Naš borac ima tri vezana poraza od koja su dva rezultat kontroverznih sudijskih odluka. Posljednji put se borio 29. februara prošle godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79