Denis Stojnić: Zijo Mutap s pomagačima je pretukao Dženana Memića, a Alisa je to znala

Nakon sinoćnjeg gostovanja kod Senada Hadžifejzovića u Centralnom dnevniku oglasio se Denis Stojnić.

Denis Stojnić, svjedok Suda: Znam ko je ubio Dženana! Senad: Siguran si? Ok, sumnjam! Alisa saučesnik!

Njegovo saopćenje prenosimo u cjelosti:

– Prije svega želio bih sa svima ovo da podjelim, jer sam sinoć na gostovanju kod Senada Hadžifejzovića imao jaku tremu. Želim da upoznam javnost, da ja dolazim iz svijeta sporta (MMA , Mixed Martial Arts), što je manje-više i poznato.

I s obzirom da nisam blizak materiji ubistva, ovim putem ću reći da je moja jučerašnja trema na Centralnom Dnevniku prije svega iz emotivnih razloga jer sam roditelj, a zatim što po prvi put u životu na tv ekranu pričam na temu ubistva.

Ljudska bol

U jednu ruku sam i ponosan na svoje saosjećanje prema ljudskoj boli i uvjek se obradujem kada kod nekog na tv ekranu ili uživo prepoznam empatiju jer je to jedan od najbitnijih dokaza da se u osobi nije “ugasio” čovjek.

Međutim, želio sam da ova moja saznanja podjelim sa građanima bez obzira kojim putem su došla do mene i da uputim službe u pravi smjer, a to sam i učinio u 2020. godini i slijedilo je hapšenje Zije Mutapa.

Istražiteljima sam rekao još i imena koja su se trebala naći na spisku uhapšenih i naravno da bi trebali i još neke svjedoke saslušati, a to su i tadašnji prijatelji rahmetil Dženana Memića i prijateljice Alise Mutap, koji vjerovatno znaju bitne pojedinosti tj. da li su rahmetil Dženan Memić i Alisa Mutap imali nekih problema. Jer očito da je otac Alise Mutap bio tu.

Individue koje su obrisale kamere u tom trenutku nisu mislile da će se od jedne tuče desiti ozbiljno djelo. Jer kada se to desilo, rahmetili Dženan Memić je bio živ i niko nije mislio da će biti smrtni ishod, a bio je nakon 7 dana, jer je Dženan Memić podlegao zadobijenim povredama.

Onda je sve krenulo u drugom pravcu i ljudi su počeli da izmišljaju imena i pokušavali su da prave pogrešne rekonstrukcije ubistva (saobraćajna nesreća itd.).

Prava istina

A prava istina je da je Zijo Mutap kriv i da je prisustvovao sa nekim svojim, hajd nazovimo drugovima koji su zajedno pretukli rahmetli Dženana Memića, a Alisa Mutap je također bila tu što znači da je saučesnik i nije dobila nikakvu amneziju i podrazumjeva se da bi trebala da bude pritvorena.

Kad nju pritvore onda će se nakon ozbiljnog saslušanja saznati istina, tj. ko su “drugovi” Zije Mutapa koji su bili te noći sa već pomenutim.

Zijo i njegovi pomagači su pretukli rahmetli Dženana Memića sa bejzbol palicama, a Alisa Mutap je za to znala.

Ona će na kraju morati sve da ispriča jer kad je zatvore nema šanse da šuti, Alisa nije ni KGB ni CIA agent pa da ne propriča nakon ozbiljnog pritvora i saslušanja.

Ponovit ću, Alisa je imala lakše tjelesne povrede, što znači da nema nikakvu amneziju, jednostavno mora da šuti jer joj je otac ubica, a da je neki stranac ona bi to davno propjevala, žargonski rečeno.

I ko god je kasnije želio da prikrije dokaze, upao je u blato i mulj i postali su pomagači, a samim tim napravili veliki problem sudu i tužilaštvu jer su zabilježeni lažni iskazi i nalazi amnezije.

Alisa Mutap “ima” amneziju jer je otac ubica sa pomagačima i ne bi trebalo da je na slobodi jer je isto saučesnik ubistva. Jednostavno od naguravanja i tuče desilo se ubistvo iz nehata i nisu htjeli da se sami prijave i sve priznaju, jer su misli da će rahmetli Dženan Memić preživjeti jer se nisu nadali da će nakon sedam dana podleći povredama.

Prikrivanje ubistva

Pošto je ugašen mladićev život Zijo Mutap je svojim prikrivanjem ubistva sada i druge ljude uvukao u problem i napravio jedan veliki haos u sistemu ali to je sad drugi dio i razlog zašto je istraga krenula u pogrešnom pravcu.

Ovako je bilo i nikako drugačije.

A ako postoji neko ko ovo opovrgava, neka se oglasi javno isto kao ja sinoć kod Senada Hadžifejzovića i da se završi više prije svega ova razarajuće bolna agonija kroz koju prolazi porodica Memić, a samim tim i istraga koja traje predugih pet godina.

Ako budemo samo pisali komentare po portalima nista nećemo doprinijeti ni društvu,a pogotovo porodici Memić.

Samo javno i hrabro i bez straha ispričati o svim saznanjima s ciljem da se pomogne porodici Memić da konačno dočekaju da ubice njihovog Dženana dobiju zasluženu kaznu i da svoju dugogodisnju bitku okončaju sa ishodom da se ubice nadju u zatvoru.

Imao sam želju možda još neke pojedinosti da dodam ali je trema na ovakvu temu bila jača, tako da vas molim da mi ne zamjerite.

Želio bih još jednom da se zahvalim Senadu Hadžifejzoviću koji me ugostio i dao mi prostor da podjelim neke stvari za javnost. A kakva je Senad Hadžifejzović ljudska gromada to je već poznato.

Reći ću samo da sam zadovoljan što je konačno petogodišnja istraga krenula u pravome smjeru i da će u skorije vrijeme porodica Memić imati svoju pravdu, a to će biti i pravda svih građana Bosne i Hercegovine – stoji u saopćenju Denisa Stojnića.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79