Denis Zvizdić od danas i zvanično predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić od danas je i zvanično predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Naime, mandat Borjane Krišto kao predsjedavajuće Predstavničkog doma PSBiH započeo je 6. decembra 2018. godine i trajao je do 5. augusta 2019. godine.

Zvizdić će se na poziciji predsjedavajućeg ovog Doma zadržati sve do 5. aprila 2020. godine kada će predsjedavanje od njega preuzeti Nebojša Radmanović iz SNSD-a.

Inače, predsjedavajući i dva zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog, kao i Doma naroda rotiraju se svakih osam mjeseci.

Treba istaći i da zastupnici od 6. decembra 2018. godine, odnosno od dana konstituiranja ovog Doma nisu održali nijednu redovnu sjednicu niti su usvojili ijedan akt koji bi omogućio bolji život građanima BiH.

Za to vrijeme državni zastupnici uredno su naplaćivali svoj nerad, a mnogi su iskoristili i pravon a godišnji odmor prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments