Denis Zvizdić: Sebija Izetbegović me ne zanima!

Nakon 30 godina članstva odlučio je napustiti SDA.

Poručuje da se ugasio zadnji tračak nade za promjene u ovoj stranci, te da njegova ostavka nije pitanje nikakavih osobnih ambicija i fotelja.

Zašo sada, što je bila kap koja je prelila čašu, hoćemo li ga vidjeti u nekoj drugoj stranci ili namjerava osnovati vlastitu, što mu je rekao sada već njegovg bivši stranački šef , a što kolege?

“Odluka nije bila laka, niti jednostavna, ali je, poslije svega, bila jedina moguća, imajući u vidu da, prema mom mišljenju, nisu napravljene kadrovske promjene koje bi vodile napretku”, kazao je Zvizdić.

“Ja sam u SDA skoro 30 godina, to je čitav jedan život. Uložio sam znanje, umijeće, zdravlje i postalo je besmisleno dalje učestvovati u radu i kolegija i Predsjedništva SDA, jer je, po meni, puno obećanja, a malo konkretnih poteza”, dodao je Zvizdić.

Na pitanje novinara N1, Zvonke Komšića, u kakvim je odnosima ostao sa porodicom Izetbegović, Denis Zvizdić je odgovorio: “Kada se vidim sa Bakirom, naravno da ćemo se pozdraviti kao civilizovani ljudi, a Sebija me ne zanima”

Izetbegović: Želim mu dobro zdravlje

Od tada je obavljao dužnosti predsjednika Vijeća SDA, zatim člana Glavnog odbora SDA i potpredsjednika stranke.

Kao funkcioner SDA bio je na raznim funkcijama, od premijera Kantona Sarajevo do predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

“Denis Zvizdić ima pravo na svoje viđenje stanja u stranci i životne oduke i želim mu dobro zdravlje u životu”, kratko je u petak izjavio predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79