Denisu Prciću određen jednomjesečni pritvor

Sud Bosne i Hercegovine odredio je jednomjesečni pritvor Denisu Prciću, direktoru Američkog univerziteta u BiH. Pritvor je određen i za uhapšenu Melisu Belkić-Mujkanović.

Osumnjičenom Emiru Mujkanoviću Sud je odredio mjere zabrane, i to zabranu posjećivanja određenih mjesta ili područja, zabrana sastajanja sa određenim osobama i obaveza javljanja određenom državnom organu.Sud je, odlučujući o prijedlogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine od 19. juna donio rješenje kojim je prijedlog u cjelosti prihvatio.

Tužilac Oleg Čavka rekao je danas pred Sudom BiH da bi uhapšeni osnivač i vlasnik Američkog univerziteta u BiH Denis Prcić boravkom na slobodi mogao da postane nedostupan organima gonjenja jer osim državljanstva BiH posjeduje i državljanstvo SAD-a, te da bi mogao počiniti novo krivično djelo koje se odnosi na uništavanje dokaza i uticati na svjedoke.

U Sudu BiH održano je ročište za određivanje pritvora Prciću, koji je, između ostalog, osumnjičen da je omogućio nezakonito sticanje diplome direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije (OBA) Osmanu Mehmedagiću.

Tužilaštvo BiH predložilo je Sudu da odredi jednomjesečni pritvor Prciću, kao i za njegovu saradnicu Melisu Belkić-Mujkanović, dok su mjere zabrane zatražene za njenog muža Emira Mujkanovića.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79