Deponija Smiljevići: Korak ka unaprijeđenju ekološke svijesti i praksi u BiH

U posjeti Sanitarnoj deponiji Smiljevići bio je Green tim Američke ambasade u Bosni i Hercegovini. Green tim predvodio je g. Edin Hasović sa kolegama Todd Katschke, Daniel O’Rourke, Waren Casbeer, a dočekao ih je direktor KJKP Rad Nijaz Salamović, rukovodilac odjela Reciklaža Muhamed Međuseljac, stručni saradnik za edukaciju Mizafer Zorlak i stručni saradnik za odnose s medijima Mirza Ramić.

Posjeta je imala za cilj upoznavanje sa radom i postignućima na Sanitarnoj deponiji Smiljevići, kao i razmatranje mogućnosti za buduću saradnju. Tokom posjete, članovi Green tima su imali priliku obići Reciklažno dvorište i postrojenje za sortiranje reciklažnog otpada – Sortirnicu. Također, održani su razgovori o unaprijeđenju infrastrukture, realizovanim projektima i planovima za budućnost.

Izražena je visoka ocjena za napredak postignut u proteklom periodu, s obzirom na stanje koje je posljednji put evaluirano prije više od 7 godina. Infrastrukturni projekti i ostvareni rezultati pokazuju značajan napredak, a članovi Green tima su istakli svoju volju za daljnjom saradnjom, prepoznajući potencijal i prostor za dalji razvoj.

Direktor Nijaz Samović je istakao važnost buduće saradnje u cilju daljnjeg unaprijeđenja rada Sanitarne deponije Smiljevići.

KJKP “RAD” d.o.o. Sarajevo, koje upravlja Sanitarnom deponijom Smiljevići, ističe važnost održavanja ovakvih posjeta i saradnje sa relevantnim institucijama kako bi se postigao kontinuirani napredak u oblasti upravljanja otpadom. Ovaj događaj predstavlja važan korak ka unaprijeđenju ekološke svijesti i praksi u Bosni i Hercegovini.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79