Deset novih klizišta u Banjoj Luci: Hitna interevencija je neophodna

Na širem području Banje Luke aktivirano je više od 10 novih klizišta usljed obilnih padavina, a najteža situacija je u gornjem dijelu naselja Lauš u ulici Đure Damjanovića, gdje je klizište zaprijetilo da ugrozi stambeni objekt, potvrđeno je u banjalučkoj Gradskoj upravi.

Gradske službe naložile su hitne intervencije kako ne bi bila ugrožena imovina i stanovništvo, a na klizištu na Laušu su izašle građevinske ekipe koje sprečavaju daljnje širenje klizišta.

Načelnik gradskog Odjeljenja za inspekcijske poslove Janko Kecman rekao je da je naložena hitna sanacija još jednog klizišta na lokaciji u Kolima.

“Hitna intervencija je bila neophodna kako bi se stanje stabiliziralo. Nakon toga uslijedit će i vještačenje objekta da bi bile utvrđeno ima li oštećenja na objektu i je li siguran za boravak ljudi”, naveo je Kecman.

On je dodao kako je teška situacija i na putu Bronzani majdan-Kmećani, gdje je klizište potpuno prekinulo putnu komunikaciju.

Kecman je naveo da se trenutno čisti teren, a da će za potpunu obnovu biti potrebno izraditi projekt sanacije ovog klizišta i tek tada pristupiti temeljnim radovima.

Dodao je i kako je Gradska uprava Banja Luke angažirala sve raspoložive resurse kako bi bila evidentirana klizišta i intervenirano u najugroženijim slučajevima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79