Desetine auta i zaposlenih vozača Hitne pomoći u Cazinu, a povrijeđene izvlače i dovoze građani

Posljednjih dana samo svjedoci tragičnih scena, saobraćajki i dešavanja na našim cestama. Nerijetko se one završe i kobno i bilježimo više smrtnih ishoda u saobraćajnim nesrećama u Cazinu zadnjih mjeseci.

Osim toga, dodatni problem predstavlja i neadekvatan odgovor Hitne službe u nekim situacijama.

Jedna od tih, za koju se portalu Cazin.net obratio naš sugrađanin da je podijeli sa nama, dogodila u petak, kad se desio udes na putu za bazene u Ćoralićima.

Iako su tražili pomoć, cazinska bolnica nije imala ni jednog vozača na dužnosti u tom vremenu.

Kako je moguće da, uprkos tome da postoji veći broj vozila ona nisu u funkciji, pa su u tom konkretnom slučaju, građani morali vaditi povrijeđenu ženu iz auta i voziti je do Hitne pomoći u Cazin?

Da li je to sramota da nemaju makar 3 vozača na dužnosti, od zaposlenih 20-tak, pita se naš sagovornik koji je u petak i dovezao povrijeđenu ženu u bolnicu u Cazin.

Na naše pitanje, kako se sve to desilo, odgovorio je:

“Kad sam stigao na mjesto nesreće, gospođa koja je sletila autom nije bila izvučena iz istog. Pomislio sam da čekaju Hitnu pomoć, a nakon nekoliko minuta sam upitao da li je neko pozvao Hitnu, a oni su mi odgovorili da Hitna pomoć u Cazinu nema vozača i da niko ne može doći po ozlijeđenog.

Onda sam odlučio da je moja supruga i ja odvezemo u Hitnu u Cazin u uvjerenju da makar imaju doktora, jer se povrijeđena gospođa, starosti oko 35 godina osjećala puno loše.

Kad sam stigao pred bolnicu u Cazinu, na parkingu je stajao vozač pored Kedija Hitne pomoći, koji je kako se sjećam rekao, da je išao od kuće kad su ga zvali.?!

Znači od tolikog broja vozila Hitne pomoći svi su vozači slobodni jer rade do 14 sati, a samo je jedan na dežurstvu, al od kuće. Kako je moguće da nisu sposobni napraviti makar smjenu za vozače?- pita se.

Ovo je apel odgovornima da bolje urede stanje u cazinskoj bolnici i stave sve kapacitete isključivo u funkciju podrške i pomoći pacijentima.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79