Desetine Manijaka i Hordi zla se potuklo na Koševu

Desetine Manijaka i Hordi zla se potuklo na Koševu


U neposrednoj blizini stadiona “Asim Ferhatović Hase” danas je u podnevnim satima došlo do narušavanja javnog reda i mira.

Kako je potvrđeno za Klix iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova KS, policijski službenici su dobili prijavu o narušavanju javnog reda i mira u blizini stadiona na Koševu.

Policijski službenici nalaze se na terenu gdje postupaju po prijavi.

U tučnjavi je učestvovalo desetine osoba, a trenutno uviđaj radi više policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo.

Također, u sukobu su korišteni sprejevi/suzavac, a trenutno je povrijeđena jedna osoba što je potvrđeno iz Uprave policije. On je upućen na KCUS gdje će biti utvrđen stepen povreda.

Također, navodno je slobode lišeno deset osoba koji će biti identifikovani i procesuirani u policijskoj upravi, a za koje postoji osnov sumnje da su učestvovali u incidentu kod stadiona na Koševu i koji će se tretirati za narušavanje javnog reda i mira.

Riječ je, kako nezvanično saznaje Klix, o napadu navijača Željezničara na navijače Sarajeva tokom okupljanja za polazak na gostovanje u Gornji Vakuf, gdje Bordo tim danas igra utakmicu 1/16 finala Kupa BiH.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija