DESETOGODIŠNJE DIJETE UKRALO PRILOG IZ CRKVE

Desetogodišnje dijete sa područja Brčko distrikta provalilo je u pravoslavnu crkvu u mjestu Potočari i ukralo neutvrđenu količinu novca.

Policija Brčko distrikta BiH, zaprimila je prijavu da je od strane nepoznatog izvršioca ili više njih, izvršena provala u kutiju (kartonska kutija) za prikupljanje dobrovoljnih novčanih priloga, koja koja se nalazila u Srpskoj pravoslavnoj crkvi u mjestu Potočari, Brčko distrikt BiH.

Konstatovano da je nepoznati počinilac, nasilno otvorio (provalio) u kutiju (u kojoj se sakupljao dobrovoljni prilog za djecu sa Kosova) iz koje je otuđio neutvrđenu količinu novca.

O svemu je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

S obzirom da su postojali osnovi sumnje da je počinjeno krivično djelo “Krađa” pripadnici policije su preduzeli istražne radnje na pronalasku izvršioca ovog krivičnog djela.

Nakon provedenih svih procesnih radnji Policija će protiv imenovanog podnijeti izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta BiH.

 

 

Crna hronika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments