Desilo se, Prointer Dodikovog sina nije prošao na tenderu

Komisija za javnu nabavku „Nabavka SA – Software Assurance za postojeći Microsoft EA (Enterprise Agreement) ugovor“, čija je procijenjena vrijednost 550.000,00 KM bez PDV-a utvrdila je da ponude koje su pristigle u gradsku upravu Banjaluka nisu prihvatljive.

Kriterijum za izbor najpovoljnijeg ponuđača je bio najniža cijena, a Grad je dobio dvije ponude.

Jednu je poslala grupa ponuđača „COMTRADE SYSTEM INTEGRATION“ d.o.o. Sarajevo i „PROINTER ITSS“ d.o.o. Banjaluka, ukupne cijene 573.298,44 KM sa PDV-om. Druga je stigla od grupe ponuđača „COMBIS“ d.o.o. Sarajevo i „COMBIS“ d.o.o. Zagreb, koji su ponudili uraditi posao po cijeni od 566.756,58 KM sa PDV-om.

Ipak, na kraju su obje ponude odbijene, Naime, razmatrajući ponude, komisija je utvrdila da prema tenderskoj dokumenstacji ponuđači su morali dostaviti garanciju za ozbiljnost ponude u iznosu od 8.250 KM, koja mora važiti 60 dana od isteka roka za podnošenje ponuda.Prointerova garancija je važila dan manje prenosi Patria.

Stanivuković poništio tender: “Prointer” ostao bez pola miliona KM


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79