Detalje predaje Đukanovića: “Dosadilo mi je da se krijem”

Benedi Đukanović, osumnjičeni za likvidaciju banjalučkog privrednika Slaviše Krunića i njegovog radnika obezbjeđenja Žarka Pavlovića, te ranjavanje vozača Gorana Ilića, predao se preksinoć policiji, rekavši da mu je dosadilo da se krije, otkrivaju izvori “Nezavisnih”.

 “Odjednom je u srijedu naveče stigao u Policijsku stanicu Ilidža, gdje je, parafraziraću vam, izjavio da je došao da se preda jer mu je skrivanje dosadilo. Tamošnji policajci su ga odmah lišili slobode i o svemu obavijestili kolege iz MUP-a Srpske”, prepričavaju izvori “Nezavisnih” iznenadno pojavljivanje bjegunca za kojim policijske agencije tragaju od 22. aprila, kada se tragedija dogodila.

DOKAZI: Kako dodaju naši sagovornici, Đukanović, navodno, tvrdi da ne stoji iza likvidacije Krunića i Pavlovića. Međutim, izvori podsjećaju da je iz policije ranije jasno rečeno da protiv njega imaju dokaze, a iznijeli su i najnovija saznanja.

“Iako, zvanično, Đukanović od 22. aprila nije prelazio granicu, postoje indicije da je uspio otići u Srbiju, a onda se i vratiti. Naravno, za to nije koristio golf u kojem je posljednji put viđen. Sigurno je još jedno – nešto ga je podstaklo da se preda. Podsjećam vas, prije nekoliko dana pretresli su njegovu kuću. To mu je možda bio veliki teret pa se odlučio na ovakav potez”, dodaje sagovornik “Nezavisnih”.

Naš sagovornik dodaje da policija i dalje traga za bijelim golfom sedam, registarskih oznaka 003-K-770, u kojem se Đukanović vozio kada je zaustavljen kod Dervente nekoliko sati nakon tragedije, a potom i pušten jer u tim momentima nije imao status osumnjičenog.

“Bilo bi dobro da ako neko primijeti taj golf, o tome odmah obavijesti policiju, kako bi vozilo bilo vještačeno, što može odgovoriti na niz pitanja kada je riječ o istrazi”, ističe izvor “Nezavisnih”.

Dok se za vozilom traga, a istražioci slažu mozaik, poznato je da je nakon što se Đukanović predao u Ilidži, alarmirana policija u Istočnom Sarajevu.

“Dežurni policajac iz Ilidže je pozvao kolege iz PU Istočno Sarajevo, koji su ga zatim identifikovali”, ističe naš sagovornik.

PAŽNJA: Uz velike mjere obezbjeđenja, Đukanović je potom predat policiji Srpske, i to uz budno oko brojnih policajaca naoružanim dugim cijevima, a zatim je prebačen u Banjaluku, da bi juče, tačno u 12.15, bio prevezen u Kazneno-popravni zavod Banjaluka na Tunjicama.

Kolonu su činila tri policijska vozila, a ispred zatvora je bilo nekoliko policajaca s policijskim psom.

Darko Ćulum, direktor Policije Republike Srpske, izjavio je da će tužilac u KPZ-u Banjaluka saslušati Đukanovića, kojem je već određen pritvor. Ćulum je istakao da zasad nemaju informacije gdje je Đukanović bio u periodu poslije likvidacije Krunića.

“Da smo znali gdje je bio, mi bismo ga priveli”, rekao je Ćulum.

Dakle, Đukanović je već iza brave, ali bi, kako procedura nalaže, trebalo da se pojavi i pred sudijom, a ročište će biti održano već danas.

Kako je potvrdila Dragica Tojagić, portparol Republičkog javnog tužilaštva, na ovom ročištu će se osumnjičeni izjasniti o mjeri pritvora koji mu je ranije određen.

“S obzirom na to da je bio u bjekstvu, Ðukanović se nije izjasnio o ovoj mjeri, a po zakonu treba to da uradi”, pojasnila je Tojagićeva.

Međutim, ne ide sve baš po planu jer je, sudeći po informacijama koje su se juče pojavile, Đukanoviću teško da pronađe advokata pošto, navodno, niko neće da ga brani, a potraje li takva situacija, biće mu postavljen advokat po službenoj dužnosti.

Terete ga za likvidaciju tokom kojeg je, podsjećanja radi, u Glamočanima, kod Laktaša, uz Krunića i Pavlovića, likvidiran Željko Kovačević. Drugi osumnjičeni Emilio Baldo ubrzo je lišen slobode. U pritvoru je, uz Baldu, i bokser Rodoljub Gajić, radnik firme “Sector Security”, koji se dovodi u vezu s likvidacijom svog poslodavca.

 

Đukanovića neće niko da brani: Ostao sam

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79