Detalji akcije “Bure 2”: Zaplijenjeni droga, auta i 100.000 KM

Više osoba iz Bihaća i Drvara uhapšeno je u nedjelju u akciji “Bure 2”, tokom koje su oduzeti velika količina narkotičkih sredstava, dva automobila i oko 100.000 maraka.

Akciju su izveli pripadnici Sektora kriminalističke policije i Jedinice za specijalističku podršku MUP-a USK po naređenju Tužilaštva USK i Tužilaštva HBK na području Bihaća i Drvara s ciljem razbijanja lanca distribucije i prodaje narkotičkih sredstava na područje USK.

Kako su naveli iz MUP-a USK, u akciji su zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga te posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga uhapšene tri osobe na području Bihaća i to I.M. (20), I.A. (35) i I.M. (23), nad kojima je vršena kriminalistička obrada.

Kako nam je potvrđeno iz MUP-a Kantona 10, na području Drvara uhapšena je jedna osoba, nad kojom je takođe vršena kriminalistička obrada zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Većina uhapšenih je, kako saznajemo, odranije poznata policiji te su mjesecima bili pod lupom policije, koja ih je pratila kako bi presrela pošiljku droge, koju je prema nezvaničnim informacijama Drvarčanin trebalo da preda Bišćanima, ali ih je policija spriječila.

Međutim, iz policije nisu navodili detalje ove akcije.

“Provođenjem posebnih istražnih radnji u proteklih nekoliko mjeseci, koje su rađene po naredbi sudije za prethodni postupak, a na prijedlog Tužilaštva Kantona 10 – Livno, pripadnici Sektora kriminalističke policije su došli do operativnih saznanja koja su rezultirala koordiniranom aktivnošću s policijskim službenicima iz Kantona 10 – Livno, prilikom koje je izvršeno više službenih radnji pretresanja prostorija, osoba i vozila na više lokacija na području grada Bihaća i općine Drvar”, naveli su iz MUP-a USK.

Tokom pretresa pronađeni su veće količine kanabisa te kokain i heroin.

Takođe, otkriveno je vojno i lovačko naoružanje, veći iznos novca za koji se sumnja da je pribavljen prodajom narkotika, određena količina neoznačenih cigareta, vage za precizno mjerenje te mobilni telefoni.

Inače, radi se o nastavku akcije koja je započela protekle godine, a tokom provođenja posebnih istražnih radnji u proteklih nekoliko mjeseci došlo je do zajedničke i koordinisane akcije policijskih snaga iz oba kantona, prilikom koje su obavljeni pretresi prostorija, osoba i vozila na više lokacija na području Bihaća i Drvara.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79