Detalji akcije FUP-a: Saučesnik Sade Đuguma dok su specijalci razvaljivali vrata pokušao drogu baciti u sudoper

Foto: Bljesak

Nakon što su istražitelji Federalne uprave policije jutros proveli akciju kodnog naziva „Inpact“ specijalci su pronašli i uhapsili i osmog člana kriminalne organizacije koji je bio u bjekstvu.

Članovi kriminalne organizacije Sade Đuguma privedni u FUP

Osumnjičeni se terete za otmicu, iznudu i trgovinu drogom. Radi se o skupini kojom je prema nezvaničnim informacijama rukovodio Sado Đugum, koji se ranije prezivao Seferović. Među uhapšenima je i poznati mostarski diler Dženan Demirović. U pretresima koji su obavljeni na devet lokacija pronađen je novac za koji se sumnja da potječe od krivičnih djela, droga te oružje.

Oni se terete da su oteli jednog mostarskog biznismena i njegovu majku te da su od njih iznudili skupocjeni BMW i novac.

Jedan od Đugumovih saučesnika je prije upada elitnog tima specijalaca u objekt u kojem je živio pokušao baciti drogu u sudoper, ali je u tome spriječen. On je to pokušao dok su specijalci razvaljivali ulazna vrata njegovog objekta, piše Avaz.

Pala otmičarska banda Sade Đuguma: Biznismen ih angažirao da naplate dug, a oni ga oteli i reketirali

Ko je uhapšeni Sado Đugum, od glumca do opasnosti po državu

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79