Detalji akcije u Dubrovniku: U kontejneru s bananama pronašli 500 kilograma kokaina

Dubrovačka policija zaplijenila je rekordnu količinu kokaina.

Radi se, kako pišu hrvatski mediji, o oko 500 kilograma kokaina koji je dopremljen u kontejneru s bananama. Niko kokain nije preuzeo pa zato nije bilo hapšenja, javlja Slobodna Dalmacija. Ogromnu količinu kokaina otkrili su carinici prilikom redovite kontrole kontejnera.

Za sutra u 14 sati u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj sazvana je presica na kojoj će policija objaviti više informacija. Poručili su kako je tema presice “zapljena izuzetno velike količine kokaina na području Dubrovačko-neretvanske županije”.

Posljednjih mjeseci Luka Ploče se zbog slabih kontrola pretvorila u ulazna vrata narkodilerima za uvoz kokaina. Od kraja januara, kada je započela intenzivna uskočko-policijska akcija razbijanja udružene zločinačke organizacije narkodilera kokaina, pa do danas dolazimo do bilance od preko 700 kilograma kokaina koliko se našlo u kokainskim pošiljkama na jugu Hrvatske, piše Slobodna Dalmacija.

Uhapšeno je osam osoba, pet ih se veže za udruženu zločinačku organizaciju u Metkoviću, a tri za slučaj zaplijene kokaina u jednoj privatnoj firmi u Opuzenu gdje je kokain dospio u kontejneru s bananama. Većina narkodilera pala je u spektakularnoj policijsko-uskočkoj akciji krajem januara u Metkoviću i 7. marta u Opuzenu pa i dalje šalju kokain preko Luke Ploče, po koji očito nema tko doći jer su lokalni narkobosovi i dileri u zatvoru.

Zaplijenjeni kokain će biti izložen na konferenciji za medije.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79