Detalji dramatične potjere ulicama Sarajeva: Pljačkaši “letjeli” vozilom, od Hadžića do Otoke stigli za šest minuta!

Dvojica pljačkaša, koji su večeras nakon dramatične potjere ulicama Sarajeva pali u ruke policije, opljačkali su prodavnicu „Sloga“ u Hadžićima.

Izvor blizak istrazi otkrio nam je da su dvojica pljačkaša uletjeli u prodavnicu. Jedna je imao kapuljaču koju je, interesantno, skinuo prije upada u prodavnicu, dok je drugi imao traku preko lica.

Svako je imao svoju ulogu. Jedan je upao u prodavnicu i, prijeteći vatrenim oružjem radnici, oteo novac i cigarete. Drugi je čuvao stražu ispred prodavnice, dok je treći, kako se vjeruje, čekao u upaljenom vozilu. Riječ je bijelom Fiat Stilu.

Kako saznajemo, u razbojništvu radnica nije povrijeđena, jer je nisu dirali pljačkaši, ali je pretpjela veliki šok, piše Avaz.

S plijenom su se zaputili u pravcu Sarajeva. Naš izvor nam kaže da su jurili vozilom nevjerovatnom brzinom. Naime, pljačke se dogodila u 20.33 sati, a na Otoci su bili za svega šest ili sedam minuta. Međutim, razbojnici nisu računali na to da će policajci odmah pregledati videonadzor, tako da su odmah imali opis i osnovne operativne informacije.

Uz sve navedeno, kako saznajemo, jedna žena je vidjela njihovo vozilo te je potvrdila da se radi o bijelom Fiatu. Policajci su odmah podatke proslijedili svim raspoloživim snagama na terenu te je tako ostao lakši dio posla. U naselju Otoka napravljena je sačekuša za razbojnike.

Pogledajte snimak velike policijske akcije u Sarajevu

Međutim, pljačkaši se nisu lako predali te su krenuli bježati u kontra smjeru glavne saobraćajnice. U susret im je naišla druga patrola koja im je popriječila put te su pali u ruke policije.

Ipak, jedan od pljačkaša je uspio napustiti vozilo i pobjeći. Nezavnično, radi se o vozaču. Prema nepotvrđenim informacijama, njegov identitet je poznat policajcima i očekuje se njegovo lišenje slobode.

Tokom dramatične akcije navodno je jedan policajac lakše povrijeđen.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79