Detalji hapšenja SIPA-e u Živinicama: Mito za posao u rudniku otkrio označeni novac

Pripadnici SIPA-e uhapsili su Samira Suljića direktora rudnika RMU Đurđevik i savjetnika načelnika Abdulaha Zukića. Uhapšeni su zbog sumnje da su uzeli mito za zapošljavanje u rudniku. Kako Patria nezvanično saznaje kod uhapšenih je pronašen označeni novac.

Iz izvora bliskih SIPA-i Patria saznaje da je direktor rudnika uhapšen neposredno nakon što je primio novac u automobilu stranke od koje je tražen mito. Sa označenim novcem uhapšen je u trenutku kada je prelazio u svoj automobil.

Ovo hapšenje novi je udarac za SDA i njene kadrove koji svoje pozicije koriste za nezakonito zapošljavanje i sticanje lične koristi. Uhapšeni savjetnik načelnika općine Živinice ranije je bio savjetnik premijera TK.

– Nisam još upoznat sa tim, ali sam zgrožen, ako je tačno da su uzeli novac. Što se tiče mog savjetnika procedure se znaju i sigurno je da će biti sankcija ako je vijest tačna. Iskreno, više mi je žao zbog rudnika gdje je nedavno imenovan novi direktor koji je kao mlad čovjek trebao biti promjena. Zaista me vijest zatekla, Bože sačuvaj!, rekao nam je Samir Kamenjaković, načelnik općine Živinice.

Načelnik Živinica ranije je prešao iz SDP-a u SDA i svjestan je da će ovakve stvari negativno utjecati na imidž stranke, ali i rudnika. Kaže lično podržava borbu protiv korupcije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79