Detalji hapšenja u Gradišci: Od komšije kablom doveo struju za laboratoriju droge

Još dvije osobe uhapšene su u Gradišci, a za dvojicom se traga nakon što je policija u petak u košnicama Mladena G. pronašla vojno naoružanje i municiju, a policija je radeći na tom slučaju našla još dokaza i uhapsila Dragoslava R. i Veljka U. iz Gradiške.

Policija je u ovim trodnevnim aktivnostima, osim oružja i municije, otkrila i improvizovanu laboratoriju za uzgoj droge te su više osoba osumnjičili da su bili članovi ove grupe.

Kako saznajemo, u vezu s ovim istraga dovodi i Gorana G. i Predraga Nj., koji su im nedostupni i za njima se traga.

(FOTO) Hapšenje u Gradišci: U košnicama pronašli puške i bombe

Terete ih za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga i nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Naime, u petak je uhapšen Mladen G. nakon što je policija pronašla arsenal oružja u njegovim košnicama u Jelićki, a pronađena je i određena oprema za uzgoj narkotika, te je policija daljom istragom utvrdila da se s ovim mogu povezati Dragoslav R. i Veljko U. Pretresom jedne vikendice u Jelićki otkrivena je improvizovana laboratorija za uzgoj droge koja nije bila završena, a nađena je i manja količina droge.

Naši izvori navode da su vikendice Dragoslava R. i Mladena G. udaljene 200 metara, a ispod zemlje je išao električni kabl kojim je laboratorija snabdijevana strujom iz jedne vikendice u drugu.

Zbog svega policija sumnja da su oni zajedno planirali proizvodnju narkotika. Osim toga, kako nam je potvrđeno, istraga je policiju odvela kod Veljka U., gdje su pronađeni samostrel i municija, kao i sredstvo za uzgoj i poboljšan rast biljaka.

PU Gradiška navodeći inicijale saopštila je da je policija otkrila da se u šumi u Jelićki, kod Gradiške, nalazi određena količina oružja, koje je i nađeno. Utvrđeno je da je to u vlasništvu M.G. koji je priveden i ispitan, a prilikom pretresa objekata koje koristi oduzeta je i oprema za uzgoj i proizvodnju droge.

Naveli su da su u nastavku istrage uhapsili D.R. i V.U. iz Gradiške, kod kojih su u objektima koje koriste pronađeni vojna puška, municija, marihuana te improvizovana laboratorija u pripremi. Istakli su da su istragom u ovom slučaju obuhvaćeni G.G. i P.Nj., za kojima je raspisana potraga jer su trenutno nedostupni.

U košnicama, vlasništvo Mladena G., policija je pronašla 13 vojnih automatskih pušaka, 13 ručnih bombi te tri tromblonske mine. Nađen je i namotaj sporogorećeg štapina, kao i više od 2.000 metaka za puške i pištolje, te 18 detonirajućih upaljača, 29 puščanih okvira, 25 pištoljskih okvira, optički nišan te 30 manevarskih metaka.

Tom prilikom policija je zaplijenila i opremu za uzgoj droge, led lampe te sonde za mjerenje ugljen-dioksida pišu Nezavisne.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79