Detalji iz SAD: Dodik je kupio ATV kako bi svjesno unaprijedio vlastitu agendu koja uključuje napore da se ocrne druge političke ličnosti

Ministarstvo finansija SAD-a objavilo je danas proširenu listu sankcija koje se odnose na firme i pojedince iz BiH, a na listi se našla i Alternativna televizija iz Banje Luke.

Kako je saopćeno iz Ministarstva finansija SAD-a, Alternativna televizija se na ovoj listi našla zbog povezanosti s Miloradom Dodikom, a iz SAD-a su objavili više detalja o povezanosti ovog medija s predsjednikom SNSD-a.

“ATV, medij sa sjedištem u Banjoj Luci, u privatnom je vlasništvu kompanije koja je usko povezana s Dodikovom porodicom. Međutim, sam Dodik vrši kontrolu nad ATV-om iz sjene, a politički osjetljive teme zahtijevaju upravo njegovo odobrenje. Dodik je kupio ATV kako bi svjesno unaprijedio vlastitu agendu koja uključuje napore da se ocrne druge političke ličnosti te da popravi svoj javni imidž”, navodi se.

Također, saopćeno je kako je Dodik ugovore vezane za ATV dodjeljivao članovima porodice, što je još jedna u nizu koruptivnih aktivnosti.

“On je novac iz javnih preduzeća usmjeravao direktno u ATV u koruptivne svrhe. Dodik je znatno povećao finansiranje ATV-a posljednjih godina i uključio se u kampanje koje unapređuju njegove političke i lične ciljeve”, saopćeno je iz Ministarstva finansija SAD-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79