Detalji jezive tragedije: Dijete podletilo pod kombi naočigled majke, ubrzo preminulo zbog težine povreda

U teškoj saobraćajnoj nesreći u selu Popovac kod Niša poginuo je dječak (4). Kako se saznaje, on je pred majkom podletio biciklom pod kombi.

Prema informacijama, podlegao je povredama ubrzo nakon saobraćajne nesreće koja se dogodila jutros.

Na dijete je, naime, nešto prije 9 sati naletilo vozilo i ono je u besvjesnom stanju prebačeno do ambulante u ovom selu. Prema priči mještana, vozač kombija je pošao do pošte da plati račune, a do tragedije je došlo dok se skretao na kružnom toku. Vozač nije vidio dječaka, udario ga je i mališan je zadobijenim povredama podlegao na licu mjesta.

Zbog težine povreda na lice mjesta stigla je Hitna pomoć iz Niša i dijete prebacila do Kliničkog centra, ali je ono podleglo povredama.

– Ja sam izašla iz apoteke i vidjela sam kombi, biciklo ispod kombija i tragove krvi. Šteta za dijete, ima četiri godine…Znam dečka koji je vozio kombi, znam ga, dobar je dečko. Ne vozi brzo sigurno, a šta se desilo ne znam – rekla je komšinica, piše Kurir.

Inače, povrijeđenom dječaku u pomoć je odmah pritrčala majka koja je bila u blizini i vidjela sve. Ona ga je u rukama odnijela ga do ambulante koja se nalazi uz ulicu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79