Detalji likvidacije nane Nezirica: “Nasilnik je najvjerovatnije poznavao nesretnu ženu”

Policija i Tužilaštvo TK-a tragaju za ubicom Nezire Jašarević i istražuju motive monstruoznog zločina

Devedesetjednogodišnja Nezira Jašarević pronađena je mrtva u nedjelju ujutro u porodičnoj kući koja je smještena u mjestu Ciljuge kod Živinica.
Premetačina u kući

Odmah nakon prijave na lice mjesta su stigli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona koji su obavili uviđaj i izuzeli nađene tragove. Istražitelji koji su stigli na uviđaj odmah su posumnjali da se radi o nasilnoj smrti, te je po nalogu postupajućeg tužitelja TK-a obavljena obdukcija.

– Radi se o nasilnoj smrti. Za sada je poznato da je starici naneseno više povreda u gornjem dijelu tijela, a više informacija ćemo imati nakon što dobijemo pisani nalaz i mišljenja sudskomedicinskog vještaka, potvrdio je za Oslobođenje portparol Tužilaštva TK-a Admir Arnautović koji je naveo da je potraga za osobama koje su počinile ovaj zločin u toku. Prema nezvaničnim informacijama, vrata staricine kuće, koja je u veoma lošem stanju, nisu bila obijena.

– To ukazuje na činjenicu da je ubica staricu najvjerovatnije poznavao te mu je ona otvorila. U kući su bile ispreturane stvari, što govori da je zločinac nešto tražio. Prije nego je usmrtio, ubica je Jašarevićevu udarao rukama i nogama po glavi i tijelu, kazao nam je izvor iz istrage.
Hladno oružje

Ubijena starica je u nekoliko navrata dobijala pomoć od humanitarnih organizacija i pojedinaca van BiH, pa je ubica najvjerovatnije mislio da Jašarević ima određenu ušteđevinu od koje bi se on okoristio piše Oslobođenje

91-godišnja starica u Živinicama je likvidirana, traga se za počiniocem

Inače, Tuzlansko tužilaštvo i policija i dalje tragaju za osobama koje su u maju ove godine usmrtile 52-godišnjeg Hamdiju Mujića iz Lukavca. Prema neslužbenim informacijama, nepoznati muškarac je u sačekuši Mujića napao hladnim oružjem dok je izlazio iz vlastitog automobila. Napadač se potom svojim vozilom udaljio u nepoznatom pravcu i od tada je u bjekstvu.

Nezvanično se saznaje da je ubijena starica Nezira svima poznatija kako nena Nezirica preživljavala zahvaljujući donacijama dobrih i humanih ljudi.

Hadžijski fond Austrije – Zusammen napisao je potresnu poruku na Facebooku.

Tužna vijest zabrinula svu okolinu, i mještane.
(Stižu izvještaji da je nana Nezira ubijena, gorka je bila njena smrt da zbog njene bijede i ono malo humanitarne pomoći koje dobije da joj neko zbog toga uzme smrt, Allah ih kaznio sa svojom kaznom ako Bogda. Amin.)

I oni koji žive od humanitarne pomoći nisu više sigurni u svoj život, od mafije.
Obavještavamo sve naše saradnike Hadzijskog fonda Austrije, pogotovu naše donatore koji su pomagali i uplaćivali svoja novčana sredstva preko Hadzijskog fonda Austrije za nanu Jašarević Neziru, a to je većinom bilo u toku mjeseca Ramazana, vitre zekat i Ramazanske i Bajramske pakete. Uplate su stizale od raznih porodica i familija, mi ćemo nabrojati neke od njih koji su bili aktivni ekstra za nanu Neziru, kao što su to bile familije Jeragić, familije Porobić, familije Livadić, familije Sušić, familije Jatić, familije Karalić, familije Omerdić, famile Dörfler, i nemožemo vas sve nabrojat halalite ima vas puno, i ima onih koji su željeli da ostanu anonimni, ali Allah zna svi koji su tu bili uz nju kada joj je bilo najteže. Ali vas mogu sve rasplakat kao i sam sebe sam rasplakao , kada sam čuo ovu vijest, kako je nađena mrtva u svojoj kući. A tu su sada i službena lica i policija i vještaci koji če nam uskoro utvrditi uzrok njene smrti. Nama je još rano da pričamo i da pišemo neke stvari ne potvrđene. Nama je samo preostalo da za

našu lijepu uvijek nasmijanu i veselu Neziru, koja se je uvijek radovala, kada na njezins vrata zakucaju naši volonteri da joj uruče pomoć od Hadzijskog fonda Austrije od našije dobrih ljudi iz dijaspore. Jer ona je živjela

od humanitarne pomoći, a to jest od pomoći dobrih naših ljudi, pgotovu iz dijaspore.
Mi molimo Allaha Dragog da joj podari lijep i vječni Dženet ako Bogda In Schaa Allah. 😢😢😢😢😢Amin.
Allah zna svi koji ste tu,

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79