Detalji lišenja slobode pripadnika FUP-a: Omogućio je prodaju 7.500 komada municije?

Tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine zajedno sa istražiocem, nalazi se na terenu i koordinira aktivnosti policijskih službenika SIPA-e u predmetu vezanom za nedozvoljenu trgovinu većih količina municije za različita naoružanja, u akciji kodnog naziva “Bullet”, tokom koje je lišen slobode i osumnjičeni uposlenik Federalne uprave policije FBiH.

Aktivnosti se, saopćilo je Tužilaštvo BiH, vode u okviru istrage za koruptivno djelovanje i zloupotrebu položaja ovog radnika, a u vezi sa nedozvoljenom trgovinom velikih količina municije za vateno oružje namijenjene ilegalnom tržištu.

– Postoji sumnja da je radnik FUP-a, inače zadužen za poslove nabavke i skladištenja municije, zloupotrebom službenog položaja i pronevjerom u službi počinio krivičo djelo nedozvoljene trgovine, tako što je nezakonito omogućio prometovanje više hiljada (oko 7.500) komada municije za vatreno oružje, čija nabavka i trgovina, građanima nije dozvoljena, a koja je bila namijenjeno plasiranju na ilegalnom tržištu naoružanja i sticanju nezakonite imovinske koristi – saopćilo je Tužilaštvo BiH.

Dodaju da se istražne aktivnosti intenzivno nastavljaju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79