Detalji masovne tuča na korona derneku u Šipovu

Šest osoba učestvovalo je u tuči na privatnoj kućnoj zabavi koju je organizovao Mitar J. iz Šipova, suprotno mjerama protiv širenja korona virusa, a policija je na žurki evidentirala 30 osoba, potvrđeno je “Nezavisnim”.

Incident, u kojem niko nije ozbiljnije povrijeđen, desio se u ponedjeljak oko ponoći u Kninskoj ulici u ovoj opštini.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Mrkonjić Grad, Policijskoj stanici Šipovo prijavljeno je da je u Kninskoj ulici u tom mjestu narušen javni red i mir tučom, vikom i galamom.

“Izlaskom na lice mjesta utvrđeno je da je M.J. iz Šipova u privatnoj kući organizovao privatno okupljanje, suprotno mjerama iz zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije, na kojoj je bilo prisutno oko 30 ljudi. Tom prilikom između šest osoba došlo je do narušavanja javnog reda i mira tučom i fizičkim napadom”, naveli su iz policije.

Kako saznajemo od mještana, na ovoj žurki je u neko doba bilo čak i više od 30 mladih.

“Taj dan bila je neka utakmica, nakon koje se slavilo, a bilo je tu možda i više od 30 ljudi, jer neki su se već bili razišli kad je došlo do incidenta, u kojem je učestvovao i sin poznate političke funkcionerke. Navodno je to prijavio policiji jedan mještanin ne znajući da su i njegova djeca te večeri bila na toj zabavi”, kažu nam mještani Šipova.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Kako sazanjemo, protiv mladića Mitra J., koji je organizator zabave, nadležnom sudu biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja ograničenje kretanja na određenom prostoru.

Takođe biće podnesen prekršajni zahtjevi i protiv Vladimira M., Slavena R., Slobodana P., Radivoja J., Srđana S. i Vladimira M. zbog prekršaja tuča i fizički napad.

Osim toga, policija Vladimira M. tereti za prekršaj ugrožavanje bezbjednosti prijetnjom napada na život i tijelo.

“PU Mrkonjić Grad poziva građane da nadležnim službama prijave neodgovorne pojedince ili grupe koji svojim ponašanjem mogu da ugroze zdravlje ljudi. U cilju zaštite zdravlja ljudi, a u skladu s važećim zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo RS policijski službenici PU Mrkonjić Grad će i u narednom periodu nastaviti sa sprovođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti”, naveli su iz policije.

Prema odluci Republičkog štaba za vanredne situacije dozvoljen broj osoba na privatnim okupljanjima je 10, dok se na javnim okupljanjima može naći najviše 30 osoba.

Osim ove tuče, policija je u Sokocu uhapsila dvije osobe osumnjičene da su M.P. nanijeli povrede glave i tijela.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo saopšteno je da se napad dogodio u nedjelju u 22.15 u Ulici cara Lazara u Sokocu.

“U toku je rad na dokumentovanju predmeta, nakon čega će Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu protiv osumnjičenih biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu”, naveli su iz policije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79