Detalji misteriozne likvidacije Mehure Handanovića: “Radnica “slučajno” pogriješila dan smrti, te ispravljala vlastoručno dokumente o uzroku iste

Slučaj likvidiranog Mehure Handanovića iz Bihaća postaje sve zamršeniji: Jako je zanimljivo kada je upisan datum smrti…

Obdukcijom koja je provedena na zahtjev obitelji utvrđeno je da je Mehura Handanović preminuo nasilno

Smrt Mehure Handanovića (54), radnika iz Vikića nedaleko od Bihaća, koji je pod sumnjivim okolnostima likvidiran na farmi Sadilovac u općini Rakovica nedaleko od Plitvičkih jezera, kako odmiče istraga, čini se sve zagonetnijom, umjesto da bude obrnuto.

Kćerka od 14 godina, nije dala da se sahrani dok ne dozna od čega je umro. Tvrdoglavo je htjela obdukciju. Imala je pravo

Javnosti je poznato da je mrtvozornik na mjestu događaja u jutarnjim satima 21. 10. zaključio da je u njegovu slučaju riječ bila “o prirodnoj smrti zbog zastoja srca”. Obdukcijom koju je na zahtjev obitelji u Kantonalnoj bolnici dr. Irfan Ljubijankić u Bihaću proveo tamošnji patolog dr. Mirsad Zornić, tri dana kasnije utvrđeno je da je Mehur Handanović umro nasilno.

Dr. Zornić u svojem nalazu navodi da je smrt nastupila “od prostrijelne rane u grudnom košu, rupture uslijed prostrela aorte, odnosno iskrvarenja u grudnom košu”, zaključujući da je Mehura – ubijen, piše Jutarnji.

Ni kolege s posla koji su mu navodno pokušali pomoći, ni ekipa hitne pomoći, ni mrtvozornik, ni dvojica policajaca na mjestu događaja nisu tada primijetili ništa sumnjivo. Jutarnji list došao je do dokumenta koji okolnosti u ovom slučaju čini još čudnijima.

Omaška djelatnice

U Matičnom uredu Slunj smrt toga čovjeka upisana je 1. 11, na Dan mrtvih, koji je neradni dan. Kako je to moguće, pitali smo Karlovačku županiju, ustanovu u čijem sastavu radi Matični ured u Slunju. Pročelnica njihova odjela za opću upravu Ines Pavlačić odgovorila nam je da se doista nije radilo na državni praznik 1. studenoga. Kaže da je upis smrti obavljen zapravo 2. 11, ali je u datumaru elektroničkog sustava djelatnica omaškom označila 1. 11, odnosno pogrešno je kliknula mišem

– Uvidom u urudžbeni program pisarnice vidljivo je da je predmetna potvrda o smrti zaprimljena dana 2. 11. Dakle, navedenog je datuma nadležna matičarka i obavila upis smrti, što je i potvrdila. U maticu umrlih uneseni su točni podaci koji se odnose na datum smrti, odnosno dan i sat smrti i ostale osobne podatke pokojne osobe.

U odnosu na činjenicu da je kao dan upisa smrti naveden datum 1. 11 2022. koji je bio neradni dan, ističe se da je omaškom kao datum upisa smrti naveden citirani datum, odnosno matičarka je omaškom elektroničkim odabirom u datumaru elektroničkog sustava matica označila taj datum, umjesto 2. 11 2022., kad je i zaprimljena potvrda o smrti.

Napominje se da će bez odgode u propisanom upravnom postupku biti ispravljen datum upisa smrti – kaže nam pročelnica Pavlačić. Možda je riječ bila samo o omašci, ali nije riječ samo o pogrešnom kliku mišem. Djelatnica koja je unosila podatke pogrešan datum ispisala je i na potvrdi o smrti mrtvozornika koji je (pogrešno) utvrdio smrt – vlastoručno, i to dvaput te je taj dokument ovjerila svojim potpisom. Nije ništa sporno bilo ni mrtvozorniku koji je također potpisao isti dokument.

Ko je likvidirao radnika iz Bihaća: Hrvatska policija podnijela krivičnu prijavu

Istraga policije

Iz Županije nas nisu propustili podsjetiti da je “u skladu sa Zakonom o državnim maticama, pravo uvida u državne matice dopušteno samo osobi na koje se ti podaci odnose ili članovima uže obitelji ili posvojitelju ili skrbniku, a drugoj osobi samo kad za to ima na zakonu osnovan pravni interes”, drugim riječima, nas se, odnosno javnost, to ne bi trebalo ticati.

Policija još traga za nepoznatim počiniteljem koji je “općeopasnom” radnjom usmrtio farmera Handanovića. Mogućnost da je riječ o klasičnom ubojstvu, međutim, nikako se ne može isključiti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79