Detalji napada: Milorad bacio bombu na radnike koji su mu došli isključiti struju

Jutros oko 9.20 sati je 71-godišnji Milorad A. je u Ulici Jana Žiške u Pakracu bacio bombu na tri radnika HEP-a koji su mu došli isključiti struju. Kako je rekla šefica bolnice u Pakracu Marina Major za Index, dvojica radnika su stabilno, imaju višestruke ozljede od šrapnela, jedan po cijelom tijelu, drugi po desnoj strani abdomena. Treći je u kritičnom stanju, život mu je ugrožen te je prebačen u Zagreb.

Lokalni portal mojportal.hr piše da su mu ozlijeđene glava i trbuh.

Djelatnici HEP-a parkirali su službeni kamion ispred Miloradove kuće, odmah pokraj stupova s naponskim kabelima. Nakon što su mu pozvonili na vrata, rastrojen je izašao iz kuće i ubrzo bacio bombu na njih. Geleri su pogodili svu trojicu radnika HEP-a, a najgore je prošao 52-godišnji D.M. koji je zadobio teške ozljede glave i trbuha. On je brzo prebačen u pakračku bolnicu gdje su utvrdili da mu je život ugrožen te ga malo poslije 13 sati poslali u KBC Zagreb, piše mojportal.hr.

Dvojica HEP-ovaca stabilno, treći u životnoj opasnosti

D.M., koji je najteže stradao, razveden je i sam je živio u svojoj kući u Pakracu. Posljednje vrijeme provodio je s djevojkom, piše lokalni portal. Nadalje, 55-godišnji I.O., inače otac troje djece, pretrpio je lakše ozljede i liječi se u pakračkoj bolnici. Navodno mu je puknuo bubnjić, dodaju. Susjedi u šoku pričaju kako ne mogu vjerovati da se tako dobrom čovjeku dogodilo takvo zlo, navode.

Što se trećeg djelatnika HEP-a tiče, riječ je o 53-godišnjaku za kojeg se isprva mislilo da je prošao bez ozljeda, no naknadno je zatražio liječničku pomoć. Osim velikog šoka, navodi mojportal.hr, pretrpio je lakše ozljede.

Također, lokalni portal mojportal.hr navodi da ovo nije prvi put da HEP-ovci imaju problema u ovakvim situacijama. Već su znali tražiti pratnju policije za pojedine intervencije isključivanja struje jer se znalo dogoditi da im dužnici prijete nasiljem nakon što im se najavi isključenje. Kako pišu, Milorad A. dosad nije bio policijski prijavljivan i ničime nije skretao pažnju na sebe. Susjedi su kazali da je bio teže naravi, ali da nikad s njim nisu imali problema. Navode da Milorad A. nakon uhićenja nije radio probleme, bio je potpuno miran te nije pokazivao ni najmanje znakove agresije.

Radnici Hrvatske elektroprivrede došli da isključe struju, muškarac bacio bombu na njih

Susjeda je za mojportal.hr rekla da je ‘malo otišao sa živcima’.

– Pa kao da je malo sa živcima otišao. Žena mu je umrla prije dvije godine, možda ga je i to teško pogodilo. Lijepa je bila, Jovanka. Umrla žena, rak je imala. A on je ostao sam tu. Jedno je vrijeme bio i u kući u Ožegovcima (mjesto nedaleko od Pakraca op. a.), ali valjda nije ni tamo mogao biti ni s kim. Živci su mu otišli, teško mu je bilo. Ima dva sina, jedan mu živi u Nizozemskoj, a drugi je u Srbiji. Ali djecu mu ne znam. Nesreća je to, velika, dijete moje. Stradali ljudi ni krivi ni dužni – ispričala je susjeda.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79