Detalji navijačkog obračuna: Jedan navijač teže povrijeđen, Manijaci napravili “sačekušu”

 

Epilog masovne tučnjave na Kupresu između navijača FK Borac (Lešinara) i navijača FK Željezničar (Manijaka) je dvoje osumnjičenih i šest povrijeđenih osoba, od kojih je jedan u težem stanju.

U nedjelju poslijepodne je pred posljednje utakmice 33. kola nogometne Premijer lige BiH došlo je do masovnih navijačkih nereda na Kupresu između navijača Borca i Željezničara, pri čemu je uništen autobus navijača iz Banje Luke.

z Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona 10 potvrđeno nam je da je pet osoba lakše povrijeđeno i jedna teže, a djelo će izvjesno biti okarakterisano kao “nasilničko ponašanje”, potvrđeno je za Klix.ba.

(VIDEO) Uhapšeno desetak osoba: Na autobusima je pričinjena veća materijalna šteta

“Imali smo osam ispitanika u svojstvu svjedoka, dvoje u svojstvu osumnjičenih. Pet navijača je lakše povrijeđeno i jedan teže, a u saradnji s Tužilaštvom ovo djelo će vjerovatno biti okarakterisano kao nasilničko ponašanje. Navijači iz Sarajeva su planski došli na Kupres i presreli autobus s navijačima iz Banje Luke”, rekli su nam iz tamošnje policije.

Spomenuti incident samo je nastavak sukoba između Manijaka i Lešinara, a podsjećamo da je 2014. godine između dvije spomenute grupe došlo do žestokog obračuna u Oborcima.

(FOTO) Potresne scene navijačkog nereda na Kupresu: Manijaci se hvalili “trofejima”

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79