Detalji nesreće kod Maglaja: Više povrijeđenih u sudaru Mercedesa, Passata i Citroena

Tri osobe su povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 07:45 sati na magistralnom putu M-17 u mjestu Moševac, općina Maglaj.

Saobraćaj je bio u potpunom zastoj.

Povrijeđene osobe su upućene u zdravstvene ustanove – potvrdio je Feni portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUPZDK) Samir Valentić.

U nesreći su sudjelovala putnička motorna vozila Citroen, kojim je upravljao H. S., Passat, kojim je upravljao H. A., i Mercedes, kojim je upravljala R.I., rođena 1986. godine, iz Moševca. Vozač teretnog vozila bio je S. M., rođen 1964., iz Banja Luke.

“Vozač Citroena, H.S. (1981) iz Gračanice, Tuzlanski kanton, prevezen je u Kantonalni bolnicu Zenica, dok su H. A. (1984) i S. I. (1998) iz Piljužića kod Tešnja, vozač i suvozač iz Passata, prevezeni u Dom zdravlja Tešanj”, kazao je Valentić, koji je dodao kako još nemaju utvrđen stepen povreda.

U međuvremenu, saobraćaj je normaliziran nakon što je završen policijski uviđaj.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79