Detalji nesreće u kojoj je poginuo E.S iz Srebrenika: Auto smrskan, suvozač E.S. ispao na cestu i poginuo

Iz policijske uprave brodsko-posavske jutros su kratko izvijestili kako je jutros oko 5:40 došlo do teške saobraćajne nesreće kod Slavonskog Broda.

U saobraćajnoj nesreći je poginuo jedan muškarac, a još tri osobe su povrijeđene.

A kako je crna-hronika.info već ranije javila, poginuo je muškarac incijala E.S. iz Srebrenika.

Nezvanično: U saobraćajnoj nesreći kod Slavonskog Broda poginuo muškarac iz Srebrenika

U ranim popodnevnim satima objavili su više detalja teške nesreće.

“Operativno komunikacijski centar Policijske uprave brodsko-posavske, jutros u 5 sati i 40 minuta, zaprimio je dojavu o saobraćajnoj nesreći na autocesti A3 Bregana-Lipovac, na južnom prometnom traku, kod Slavonskog Broda u kojoj je jedna osoba poginula, a tri su osobe povrijeđene”, piše policija.

Suvozač ispao iz auta

Opisali su kako je došlo do nesreće.

“Policija je očevidom utvrdila da je do saobraćajnoj nesreće došlo na način da je 23-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka, južnom kolničkom trakom autoceste A3 Bregana-Lipovac iz smjera zapada u smjeru istoka. Ispred njega u istom smjeru se kretao teretni automobil hrvatskih registarskih oznaka, a kojim je upravljao 44-godišnji hrvatski državljanin.

U jednom trenutku zbog nedovoljnog držanja razmaka između vozila, 23-godišnji vozač je automobilom udario u stražnji dio teretnog automobila, a prilikom udara i zanošenja automobila, 44-godišnji suvozač (državljanin BiH) je ispao iz osobnog automobila i poginuo, dok su 23-godišnji vozač, (državljanin BiH) 40-godišnja (državljanka BiH) i 21-godišnja (državljanka BiH) putnica iz automobila teško ozlijeđeni, te su prevezeni u OB „Dr. Josip Benčević“ na ukazivanje liječničke pomoći gdje su zadržani na daljnjem liječenju. Putnici u osobnom vozilu nisu koristili sigurnosni pojas. Policija protiv 23-godišnjeg vozača podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog počinjenog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu”, opisala je policija.

Nezvanično: U saobraćajnoj nesreći kod Slavonskog Broda poginuo muškarac iz Srebrenika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments